Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Brasseduo fullvaccinerade

Bild till nyheten

Det brasilianska fotbollsförbundet meddelar att Alisson och Fabinho båda är fullvaccinerade mot Covid-19. Detta kan ge spelarna andra karantänregler vid hemkost efter det stundande landslagsuppehållet.

Efter helgens Premier League-omgång är det dags för ett nytt landslagsuppehåll. 

Liverpool har fyra spelare som ska resa till rödlistade länder, det gäller Alisson, Fabinho, Sadio Mané och Kostas Tsimikas. Det råder fortsatt osäkerhet hur detta kommer att påverka deras hemkost till England när det gäller karantän. 

Den brittiska regeringen har beslutat att spelare som är fullvaccinerade mot Covid-19 kan genomföra sin karantän på valfri plats med möjligheten att lämna för träning eller spel en gång per dag. Det har kommit rapporter om att de även endast behöver sitta i fem dagar istället för tio, men detta har inte bekräftats ännu.

Det brasilianska fotbollsförbundet har bekräftat att både Alisson och Fabinho är fullvaccinerade vilket gör att de alltså uppfyller kriteriet för den lite mindre stränga karantänen. 

Oavsett om karantänen blir fem eller tio dagar ser brasseduon ut att missa Premier League-matchen mot Watford då Brasilien spelar sin sista landskamp blott 35 timmar innan avspark på Vicarage Road. De missar troligtvis matchen mot Atletico Madrid också som spelas fyra dagar efter landslagsuppehållets slut, men det är fortsatt så att beskeden kring karantänsituationen är för oklara för att slå fast någonting. Inte ens Jürgen Klopp kunde under sin presskonferens igår komma med hundraprocentiga besked. 

Källa: Thisisanfield.com.

Bannerbild