Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

"Klopps lag flyger fram"

Bild till nyheten

Läs vad brittisk press skriver efter att Liverpool återigen kört över Porto på Estadio Do Dragão.

Andy Hunter, The Guardian:

"Liverpool var svarta sorgeband till minne av Roger Hunt, men den kanske finaste hyllningen till den store målskytten kom i form av ännu en utskåpning av Porto. 'Sir' hade utan tvekan njutit av Liverpools kliniska avslut och överlägsenhet samt höjt på smilbanden åt Portos komiska försvarsspel."

"Det som skulle vara en så tuff grupp B. Jürgen Klopps lag flyger fram för tillfället och fick Porto att efterlikna noviser i Champions League-sammanhang - inte ett lag som spelar i turneringen årligen och som var obesegrade under säsongsinledningen."

"Mohamed Salah gjorde två mål, Sadio Mané ett och inhoppande Roberto Firmino gjorde de avslutande två, därmed blev han den 24:e Liverpoolspelaren att komma in från bänken och göra två eller fler mål i en match. Den första att lyckas med detta? Roger Hunt."

"Alla Liverpools målskyttar kommer peka på hur viktig Curtis Jones var i skapandet av målchanserna. 20-åringen var involverad i samtliga fem mål och visade prov på mognad med en insats som innehöll både defensivt arbete och offensiv kreativitet."

Chris Bascombe, Telegraph:

"Det var nästan oundvikligt och vackert hur Liverpools bästa moderna målskyttar ledde hyllningarna till mästaranfallaren från förr. Roger Hunt gjorde 285 mål för Liverpool. Anfallstrion Mohamed Salah, Sadio Mané och Roberto Firmino verkade så anfallssugna i matchen att de såg ut att nå upp till den siffran på en kväll i en hänsynslös uppvisning av effektivitet framför mål mot Porto."

"Lovorden hade flödat hela dagen efter Hunts död så det kändes väldigt passande att Salah - en av få anfallare vars målsnitt är värd en jämförelse med Hunt i en Liverpooltröja - satte fart på målkavalkaden. Egyptiern gjorde två mål på vad som kommit att bli en familjär plats i form av Estadio Do Dragão. Liverpool har nu gjort 14 mål på sina tre senaste besök till arenan. Inte undra på att Portos försvarare såg livrädda ut från första stund."

Mark Jones, Mirror:

"Om det finns en arena där Liverpool vet att de kan omsätta spelmässig dominans till mål så är det Portos Estadio Do Dragão."

"The Reds har vunnit stora, stora segrar här tidigare under Jürgen Klopps ledning. De vann med 5-0 i åttondelsfinalen 2017/18 och säsongen därefter vann de med 4-1 i kvartsfinalen."

"Den här gången kom matchen lagen emellan mycket tidigare, men utfallet var det samma. Ett dominant Liverpool blåste de portugisiska värdarna av banan med en seger med fem mål mot ett. De uppvisade en hänsynslöshet som de har saknat på senaste tid. Inte minst mot Brentford i lördags."

Paul Gorst, Liverpool Echo:

"Estadio Do Dragão fortsätter att vara den mest lyckade av jaktmarker för Jürgen Klopps Liverpool."

"Som Klopp måste önska att han kunde spela alla bortamatcher i Champions League här i Portugal."

"Drakarnas arena kanske är översättningen, men blotta åsynen av the Reds på den här arenan får Sergio Conceicaos Porto att förvandlas till möss."

"Liverpool har nu 14-2 i målskillnad på tre matcher här under Klopps ledning och efter de två senaste storsegrarna här, 2018 och 2019, gick laget hela vägen till final i Europas finaste turnering. De som inte gillar positiva omen kanske kan kosta på sig ett snett leende gällande just den informationen. I den här formen skulle man inte spela på att laget inte skulle kunna göra det igen, även om det väntar betydligt tuffare kvällar för the Reds framöver."

"Klopp gjorde endast en förändring i sin startelva, James Milner kom in istället för Trent Alexander-Arnold vars ljumskskada gör honom osäker till spel även mot Manchester City på söndag."

"Managern erkände efter matchen att det inte ser lovande ut för spel redan på söndag, det är ett hårt slag för de röda supportrarna inför säsongens största match så här långt."

"Men kanske behöver det inte spridas någon särskild oro gällande hur Milner kommer att hantera Jack Grealish till helgen? Efter att ha stoppat Crystal Palace-anfallaren Wilfried Zaha tidigare denna månad fick Luis Diaz inte många meter mot Milner innan engelsmannen lämnade planen med cirka 20 minuter kvar att spela."

Ian Doyle, Liverpool Echo:

"Mohamed Salah har nå gjort åtta mål på lika många matcher denna säsong, den enda matchen han inte lyckats hitta nätet i var segern mot Burnley."

"Han är nu också bara ett mål från Steven Gerrards klubbrekord på 30 mål i den största europeiska turneringen med 29 fullträffar på 47 Champions League-matcher."

"Otroligt - men borde man ens bli förvånad?"

Bannerbild