Video: Klopp efter krossen

Bild till nyheten Video: Klopp efter krossen
Jürgen Klopp delade med sig av sin syn på lagets insats, berömde Curtis Jones och gav mer information kring Trent Alexander-Arnolds skadesituation efter 5-1-segern mot Porto.

Två mål vardera av Mohamed Salah och Roberto Firmino och ett av Sadio Mané såg till att Liverpool tog en övertygande seger borta mot Porto. Detta sa Jürgen Klopp på sin presskonferens efter segern.

Om matchen i stort:

– Vi hade en ganska jobbig start eftersom Porto uppenbarligen såg matchen mot Brentford och var väldigt direkta i sitt spel. Vi hade lite problem i inledningen men det är just därför jag inte gjorde så många ändringar idag, jag ville att vi skulle lösa problemen ute på planen, vilket vi gjorde. 

– Därefter spelade vi väldigt fin fotboll. Vi tog inte vara på våra stora chanser, istället gjorde vi mål på två halvchanser. Men vi hade riktigt fina perioder, vi spelade mot ett bra lag som fick slita extra mycket med tanke på att de var utan två av sina mittbackar. Vi vet att det inte är lätt och vi kunde utnyttja den situationen. Vi spelade bra fotboll, gjorde fina mål och hade ännu bättre lägen. Det känns bra ikväll.

Om Curtis Jones:

– Curtis gjorde en bra match. Han hade lite problem med magen inför matchen och jag fick höra att jag behövde hålla ett öga på honom, men efter matchen sa jag åt honom att oavsett vad det var för något så skulle han se till att behålla det - han gjorde ju en så bra match. 

– Han var överallt på planen, involverad i allt. Han skapade första målet med ett oväntat avslut. Han kanske inte var så spektakulär i offensiven men defensivt gjorde han en högklassig insats. Han försvarade väldigt bra, pressade rätt. Det var mycket jag gillade med hans insats. Så fortsätt så Curtis, det var inte illa ikväll.

Om formen och 20 gjorda mål i september inför matchen mot Man City:

– Det har inte känts som att vi har gjort så många mål, men tack för att du berättade det! Vi har släppt in några mål också. Vi möter Man City, jag tror inte att det är så smart att tänka på hur många mål vi kan göra mot dem. Vi måste leverera en komplett insats mot dem för att ens ha en chans. Men jag ser fram emot det, jag ser fram emot att spela på hemmaplan igen. 

– Vi kommer att behöva jobba hårt, vilket vi har behövt göra i alla matcher vi spelat. Vi har två extra dagar vila inför City-matchen vilket kommer att vara till hjälp, vi kommer att ha laddat om och vara redo att köra, så är det.

Om Trent Alexander-Arnold:

– Så när vi spelar lördag och tisdag så har de som startade lördagsmatchen, vilket Trent gjorde, en återhämtningsdag på söndagen. På måndagen går vi igenom allt vi behöver på träning och på möten. Det var inget intensivt träningspass men Trent kände ändå av någonting och har en skada nu. När det är en muskelskada så är det inte troligt att han spelar på söndag, ingen muskel läker så snabbt. Efter det så är det landslagsuppehåll. 

– Jag vill inte fatta något beslut åt honom, men av det jag har hört så verkar det osannolikt att han kan spela för landslaget. Förhoppningsvis kan han vara redo igen efter uppehållet, men vi vet inte exakt.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer