​"Origis Anfieldkarriär är inte över"

Bild till nyheten ​"Origis Anfieldkarriär är inte över"
Divock Origi, Takumi Minamino, Caoimhin Kelleher och den unga debuterande trion i form av Kaide Gordon, Conor Bradley och Tyler Morton, lovordas alla i brittisk media efter Liverpools seger mot Norwich i Ligacupens tredje runda.

"Origis Anfieldkarriär är inte över"

Divock Origi, Takumi Minamino, Caoimhin Kelleher och den unga debuterande trion lovordas alla i brittisk media efter Liverpools seger mot Norwich i Ligacupens tredje runda.

Neil Jones, Goal:

"Minaminos insats var minst sagt upplyftande. Med finess och delaktighet såg han mer ut som den spelare Liverpool värvade från Salzburg än den de lånade ut till Southampton."

"Han förtjänade sitt andra mål för kvällen, som kom tio minuter från slutet när han lirkade in bollen vid första stolpen efter att Bradley hade vunnit tillbaka bollen vid Norwichs straffområde."

"Origi hade även han en bra kväll. Han var involverad i det första målet och gjorde det andra med en nick efter ännu ett fint inlägg av Tsimikas. Det var hans första mål på nästan ett helt år och hans 10:e på 14 Ligacupmatcher. Hans Anfieldkarriär är inte över ännu verkar det som."

"För Kaide Gordon var detta säkerligen en första av många chanser. Han kunde ha spelat för U18 mot sin förra klubb i Kirkby under tisdagskvällen, men istället ställdes han mot professionella spelare och såg trygg ut med uppgiften."

"'En stor talang, utan tvekan. Han är en riktigt duktig spelare, ni kommer att se det direkt,' sa Klopp inför matchen. Han hade rätt. Gordon tog plats till höger i anfallet, en plats som vanligtvis är reserverad för Mo Salah, och uppvisade snabbt vilka kvaliteter han besitter."

"Hans touch är enastående, hans balans också. Trots att han är så ung finns det också en förkärlek för lite fulspel också."

Ian Doyle, Liverpool Echo:

"I somras var det få som såg framför sig ett Liverpoolanfall bestående av Divock Origi och Takumi Minamino. Båda sades vara aktuella för att lämna efter att Minamino spenderat ett halvår på lån i Southampton medan Origi inte hade startat en match sedan januari."

"Men om Origi fick en nystart på sin Anfieldkarriär med sitt oväntade framträdande mot AC Milan i Champions League förra veckan så var det Minaminos tur att göra det bästa av möjligheten här."

"Minamino behöver inte leta länge efter inspiration, Origis återuppståndelse är ett exempel på hur Klopp är villig att ge sina spelare förtroende."

Paul Gorst, Liverpool Echo:

"Vilken vecka det har varit för belgiska anfallaren Origi. Efter att han väckte liv i sin karriär i förra veckans 3-2-seger mot AC Milan, i vad som var den första starten sedan januari, var han tillbaka här och bidrog med avgörande delar i spelet."

"Klopp erkände efter matchen (mot Milan) att han hade förväntat sig att anfallaren skulle lämna klubben i somras, men här är han, kvar i klubben, levererar mål och får njuta av publikens jubel."

"Få, om någon, har haft en sådan hoppig karriär som Origi haft sedan han kom till Liverpool 2014, men hans första mål på nästan ett år hintar om att det finns fler kapitel i denna spännande saga."

Kieran Gill, Daily Mail:

"'Herre Gud, han ser ut att vara kanske 16 år gammal,' kunde man ha hört på Carrow Road under tisdagen. Det är eftersom han är det. Kaide Gordon visade tillräckligt i sin Liverpooldebut för att man skulle få känslan av att Jürgen Klopp sitter på en vinstlott i form av denna engelska talang."

"16 år och 351 dagar gammal blev Gordon den femte yngsta debutanten i Liverpools historia, efter Jerome Sinclair, Harvey Elliott, Jack Robinson och James Norris. Han var inte ensam i att göra debut under kvällen, även 18-åringarna Conor Bradley och Tyler Morton fick chansen."

"Ligacupen sägs kämpa för att hålla sig relevant. Säg det till den trion av ungdomar. Takumi Minamino och Divock Origi gjorde målen men Klopps ungdomar spelade en stor roll i matchen."

"Gordon måste verkligen ha njutit av matchen eftersom han spelade första halvlek på högerkanten direkt framför Liverpools bortasupportrar som firade varje aktion han utförde."

Freddie Keighly, Mirror:

"Oavsett om det var att rusa ut ur sitt straffområde för att avstyra fara bakom en högt stående backlinje eller rädda en straff så stod Caoimhin Kelleher för vad som går att argumentera för sin bästa insats i Liverpooltröjan mot Norwich."

"22-åringen stod pall för allt som kom i hans väg, inklusive Christos Tzolis svaga försök med sin straffspark mitt i målet som målvakten lyckades rädda med fötterna trots att han slängt sig till höger."

"Självförtroendet hos Liverpools etta i målet, Alisson Becker, smittar av sig på Kelleher som också drog blickarna till sig med sina utrusningar."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer