Gomez stolt över att bära bindeln

Bild till nyheten Gomez stolt över att bära bindeln
Joe Gomez fick för första gången leda ut Liverpool som lagkapten när de besegrade Norwich och avancerade till nästa runda i Ligacupen.

Två mål av Takumi Minamino och ett av Divock Origi såg till att Liverpool vann mot Norwich och tog klivet in i Ligacupens fjärde runda. Utöver avancemanget var matchen särskilt speciell för Joe Gomez som var lagkapten för första gången.

– Det var en enorm ära. Efter den period jag haft med olika skador så njuter jag av varje minut och att få leda detta lag som lagkapten var helt otroligt. Jag njöt verkligen av det, säger Gomez till Liverpoolfc.com.

– Man har ett ansvar att försöka leda så gott man kan. Alla gör det på olika sätt. Jag visste att jag ville vara mig själv och inte göra något överdrivet. Grabbarna här är så fantastiska så det är inte så mycket man behöver säga, det handlar bara om att vara självsäker och uppmuntra dem så mycket som möjligt.

Kaide Gordon och Conor Bradley fick chansen att debutera då de blev uttagna i startelvan och i halvtid kom unge mittfältaren Tyler Morton in.

– De alla gjorde det fantastiskt bra. Jag vill rikta extra mycket beröm till var och en av dem, säger Gomez.

– Vi såg det redan under försäsongen hur bra de är och de har tränat mycket tillsammans med oss. De gjorde ett fantastiskt jobb.

– Det är inte lätt att göra sin debut utan rytm på bortaplan, på en tuff arena som denna. Var och en av dem gjorde det så bra.

Trots nio förändringar i elvan blev det ytterligare en hållen nolla för The Reds och en säker seger.

– Vi visste att det skulle bli tufft att möta ett Premier League-lag på bortaplan efter så här många förändringar. Men att lämna planen med en hållen nolla och det faktum att vi var så kliniska var väldigt positivt. De hade sina perioder i matchen men i det stora hela kan vi vara nöjda.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer