Får Minamino chansen mot Palace?

Bild till nyheten Får Minamino chansen mot Palace?
Liverpool Echo har kikat närmare på lördagens match mot Crystal Palace och vilka som kan vara aktuella för en startplats.

Jürgen Klopp valde att rotera lite i sin startelva när AC Milan kom på besök till Anfield tidigare i veckan. Divock Origi gick från en läktarplats mot Leeds till en startplats och Virgil van Dijk fick lämna plats för Joe Gomez. 

Liverpool har ett fullspäckat schema framför sig vilket gör fler förändringar i startelvorna framöver mycket troliga. Lokaltidningen Echo har spekulerat i vilken elva som kommer att löpa ut på Anfields gräsmatta klockan 16:00 på lördag.

En självklar förändring är att Virgil van Dijk kliver tillbaka i backlinjen och bredvid honom lär Joel Matip få fortsatt förtroende efter fina insatser så här långt under säsongen. De tror att Gomez och Ibrahmia Konate bildar mittbackspar i Ligacupen mot Norwich på tisdag. 

Ytterbacksplatserna finns det inte så mycket att sia om, men mittfältet kan bli spännande med tanke på att trion Fabinho, Thiago och Jordan Henderson alla är tillgängliga och kanske för en gångs skull kan få chansen att starta tillsammans. 

Att Sadio Mané återvänder till startelvan är mycket troligt med tanke på att Origi klev av med kramp efter en timmes spel mot Milan. Palace är dessutom en favoritmotståndare för Mané som gjort 12 mål på 14 framträdanden mot Londonlaget under sin karriär. 

Mohamed Salah lär inte flyttas på i första taget, Ligacupmatchen mot Norwich är en mer passande vilodag för egyptiern. När det gäller Diogo Jota spekulerar Echo i att han får vila efter ett par matcher där han inte riktigt nått upp till sin högstanivå. Om portugisen bänkas lämnas platsen öppen för Takumi Minamino som kan få göra sin första start för säsongen. 

Roberto Firmino är skadad och kommer troligtvis att missa matchen då det ännu inte kommit några uppdateringar kring hans status. 

Echos startelva på lördag: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Thiago; Salah, Minamino, Mane.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer