Mané: Viktigt vinna första matchen

Bild till nyheten Mané: Viktigt vinna första matchen
Sadio Mané är väl medveten om hur tuff Liverpools Champions League-grupp är och är därför mycket nöjd med att laget lyckades inleda gruppspelet med tre poäng.

Liverpool dominerade stora delar av matchen mot AC Milan men fick ändå slita hårt för att gå segrande ur fighten då gästerna gjorde två mål på två minuter precis innan halvtid. I den andra halvleken såg dock Mohamed Salah och Jordan Henderson med varsitt mål till att skjuta hem segern till The Reds.

Sadio Mané inledde matchen på bänken men fick komma in efter en dryg timmes spel.

– Champions League är alltid speciellt, särskilt på hemmaplan. Jag tycker att vi spelade väldigt bra, det var inte vår bästa match men i slutändan så vann vi vilket är det viktigaste, säger de rödas nummer 10 till Liverpoolfc.com.

– Jag tycker att grabbarna gjorde det riktigt bra under de första 20-30 minuterna, det var otroligt att se dem spela. Att gå från ledning till underläge var tufft att se från bänken, men det var ingen som gav upp. Vi spelade vidare som ett lag och skapade chanser som tillslut ledde till vårt andra och tredje mål. Vi förtjänade segern.

I och med segern tog Liverpool omedelbart klivet upp till en förstaplats i grupp B då Atletico Madrid och Porto spelade oavgjort. Att få in poäng på kontot tidigt är enligt Mané av yttersta vikt.

– Det hade varit lite orättvist (om de inte vunnit). Om man såg matchen så kunde man se hur mycket vi skapade och i slutändan hade ett kryss eller en förlust varit orättvis. Men vi har vetskapen sedan tidigare om att detta är en tuff grupp och därmed var det mycket viktigt att vi lyckades vinna första matchen. 

Supportrarna skapade en fantastisk stämning på Anfield, en stämning som spelarna inte fick uppleva förra säsongen då matcherna spelades bakom stängda dörrar.

– Man kunde verkligen känna trycket! Fotboll utan supportrar är inte samma sak, det märktes verkligen hur speciellt det är att spela dessa kvällsmatcher, avslutar Mané.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer