Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

tisdag 21 sep 20:45

Mané kan nå tresiffrigt

Bild till nyheten

Sadio Mané är ett mål från att ha gjort 100 mål för Liverpool. Här kan du ta del av mer statistik inför kvällens fight mot AC Milan.

Liverpool har på sin officiella sajt sammanställt statistik inför kvällens högintressanta Champions League-match på Anfield. 

# Om Sadio Mané gör mål når han upp till 100 gjorda mål i Liverpooltröjan, samtliga turneringar inräknade. Endast 17 spelare har tidigare lyckats med den bedriften.

# Ett mål för Mané skulle också innebära att han kliver upp på en delad tredjeplats när det gäller antal gjorda mål i europeiska turneringar för Liverpool. Michael Owen är just nu ensam trea med sina 22 mål, Steven Gerrard och Mohamed Salah är före på listan.

# Mohamed Salahs nästa framträdande på Anfield blir hans 100:e. På de 99 hemmamatcher han spelat än så länge har han gjort 71 mål.

# Om Salah gör två mål ikväll blir han ensam klubbens tredje bäste målskytt på Anfield i europeiska turneringar, gör han ett kommer han upp på samma plats som Ian Rush på 14 mål.

# Kvällens match är indelningen på Liverpools 46:e säsong i europeisk fotboll och den 26:e gången de är med i den allra bästa turneringen.

# Det är första gången Liverpool och AC Milan möts utanför finalsammanhang. De två tidigare mötena lagen emellan var i CL-finalerna 2005 och 2007.

# Jürgen Klopps lag är obesegrade i sina 13 senaste matcher (nio segrar och fyra kryss). 

Bannerbild