Tsimikas om första året som röd

Bild till nyheten Tsimikas om första året som röd
Kostas "The Greek Scouser" Tsimikas menar att han lärde sig mycket under en tuff debutsäsong och känner sig redo att utmana Andy Robertson.

Förra sommaren värvade Liverpool Kostas Tsimikas som back up till Andy Robertson. Den första säsongen bjöd dock på få chanser till speltid, de många skadorna i backlinjen gjorde att Jürgen Klopp ville ha de erfarna spelarna som faktiskt var tillgängliga på planen vilket innebar att Robertson spelade samtliga Premier League-matcher.

Dessutom drogs Tsimikas med en del skador och smittades av coronaviruset. Allt detta gjorde det svårt för greken att anpassa sig till sitt nya lag.

– Det var mycket att lära sig när det gäller vad han (Klopp) vill göra rent taktiskt, säger Tsimikas till Talksport.

– När laget hade många skador, på Virgil van Dijk och alla andra mittbackar, så var det svårt att spela mig. Det gjorde mig starkare och mer motiverad att träna tills min chans kom. Jag tror att det hjälpte mig, nu känner jag mig redo och säkrare på vad han vill.

– Jag är redo för varje utmaning som väntar framöver.

Vänsterbacken har en av de tuffaste uppgifterna inom fotbollsvärlden då han konkurrerar med Robertson som är en av de bästa på sin position. 

– Förra året frågade jag honom mycket om lagets spelsätt. Han är en väldigt fin person som alltid är öppen för att hjälpa mig.

– Han är en bra kille, en riktigt duktig spelare och vi kommer att ha en bra fight. Allt han gör är väldigt bra. Jag är redo för en kamp för att få mer chanser att visa vad jag kan och hjälpa laget mer.

Under förra säsongen kom Tsimikas och Mohamed Salah varandra nära och kan ofta ses skratta tillsammans på de träningsbilder klubben publicerar.

– Vi har varit bra vänner sedan första dagen. Han försöker att hjälpa mig med allt om jag har några funderingar, han är en väldigt bra kille.

– Vi spenderar mycket tid tillsammans på träningsanläggningen och har roligt tillsammans. Han är väldigt ärlig, det är vad jag gillar med honom. 

– Han är en målmaskin. Han är otroligt duktig, att göra mål på det sättet han gör kan nästan ingen annan göra. Han jobbar hårt, jag ser honom alltid i gymmet eller ute på planen. Vi brukar stanna kvar efter träningarna för att träna frisparkar.

Tsimikas har imponerat under försäsongen och säsongsinledningen och är väldigt uppskattad av supportrarna. Han har redan fått smeknamnet "Greek Scouser", ett smeknamn som först sades som ett skämt på träningsanläggningen.

– Det är en kille som jag tränar med här, vi brukade säga det på skämt eftersom jag alltid försöker prata scouse! En gång sa han till mig, efter att jag hade lagt ut en video på sociala medier, att alla älskade det. Jag är väldigt glad eftersom supportrarna verkar gilla mig, det har gett mig extra motivation att ge allt jag har i varje match, avslutar han.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer