En vecka kvar – och mycket kan hända

Bild till nyheten En vecka kvar – och mycket kan hända
Med en vecka kvar av sommarens transferfönster kan det fortfarande hända mycket i den röda truppen på in- och- utfronten.

När klockan slår midnatt på tisdag 31 augusti stänger transferfönstret. En vecka är trots allt relativt mycket tid i transfervärlden och i Liverpool kan det säkerligen bli en del business under dessa avslutande dagar, även om det, av ryktesflödet att döma, kommer röra sig om försäljningar och utlån snarare än nya värvningar.

De mest aktuella spelarna ur ett försäljningsperspektiv är Divock Origi och Nathaniel Phillips. Den förstnämnde fanns inte med i matchtruppen mot Burnley i lördags medan Phillips inte varit involverad i någon av de två inledande matcherna. 

Sista chansen att tjäna pengar

Origi sägs ha intressenter i Premier League i form av Crystal Palace, Wolverhampton och West Ham, men ännu har det inte kommit några rapporter om något officiellt bud. Liverpool eftersöker minst £15M för att sälja den belgiske anfallaren. 

Phillips blev en supporterfavorit under våren när han med sitt klassiska mittbacksspel hjälpte Liverpool till en tredjeplats i ligaspelet, men konkurrensen har hårdnat rejält sedan dess då Ibrahima Konate har köpts in samtidigt som Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joel Matip åter är tillgängliga för spel. Även i detta fall finns intresse från Premier League, klubbar som Southampton, Brighton, Burnley och Newcastle har nämnts, men det återstår att se om intresset hos någon av dessa mynnar ut i ett faktiskt bud. 

För Loris Karius är det samma gamla visa. Han har ingen framtid på Merseyside och hans representanter jobbar hårt för att hitta en lösning innan tisdagens deadline. Målvaktens kontrakt löper ut nästa sommar så detta är i princip sista chansen för Liverpool att få några pengar för honom. I januari kan han förhandla med klubbar om en gratisövergång efter säsongen.

Tyst kring Necos framtid

Det råder lite osäkerhet kring de unga spelarna Rhys Williams och Neco Williams. Rhys har precis som Phillips halkat ned långt i rangordningen och ser ut att gå en säsong med få möjligheter till speltid till mötes, här söker klubben troligtvis ett utlån för att han ska kunna fortsätta sin utveckling med regelbundna matcher på seniornivå.

Tidigare i somras ryktades det frenetiskt om att Neco Williams skulle lämna, men den typen av spekulationer har tystnat på slutet. Prislappen som nämndes då var £10M för walesarens tjänster.

Sheyi Ojo är en annan spelare som kan komma att lämna. Den tidigare väldigt upphaussade talangen har idag hunnit bli 24 år gammal men har spenderat sommaren tillsammans med U23-laget. Han hade en lyckad säsong på lån i Cardiff ifjol, så en övergång till the Championship är nog inte allt för långsökt.

Vad händer på in-fronten?

Frågan är om det händer någonting när det kommer till värvningar? Det är inte mycket som tyder på det. Xherdan Shaqiri är såld till Lyon men efter att övergången bekräftades kom snabbt rapporter från The Athletic om att han inte kommer att ersättas med en värvning, istället kommer ungtupparna Harvey Elliott och Kaide Gordon att få chansen att visa vad de går för. 

Skulle även Origi säljas är det inte helt otänkbart att en anfallare köps in, just nu är det dock väldigt tyst på ryktesfronten men, som sagt, en vecka är ganska lång tid ur transferperspektiv och rapporterna under sommaren har handlat om att en offensiv värvning kan bli aktuell om både Shaqiri och Origi lämnar.

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer