– Redo både fysiskt och mentalt

Bild till nyheten – Redo både fysiskt och mentalt
Sadio Mané fick under sommaren en längre semester än på mycket länge. Efter en intensiv men lyckad försäsong ser han nu med glädje fram emot premiärmatchen mot Norwich.

Precis som för två år sedan inleder Liverpool Premier League-säsongen med en match mot Norwich. Då slutade det i en 4-1-seger för de röda, en seger som var starten på resan mot ligatiteln. Sadio Mané hoppas att historien kan upprepa sig.

– Det är ett bra sammanträffande eftersom den säsongen då vi vann ligan så spelade vi mot Norwich i första matchen och vann med 4-1, säger anfallaren till Liverpoolfc.com.

– Förhoppningsvis kan det se likadant ut den här säsongen. Självklart är vårt mål att vinna ligan.

– Jag minns fortfarande att jag bara hade tio dagars semester då, men inför den här säsongen har det varit lite annorlunda, jag fick en tillräckligt lång semester. Förhoppningsvis kan säsongen bli lyckad både för mig och Liverpool Football Club.

– Som spelare är det viktigt att man får chansen till vila, den här sommaren har jag fått tillräckligt mycket vila. Detta var min första långa semester sedan jag kom till Liverpool. Försäsongen gick bra och det känns som att alla är redo för säsongen.

Mané har en bra känsla i kroppen inför vad som komma skall.

– Ja, jag har känt mig i väldigt bra form under löpträningarna. Jag är redo både fysiskt och mentalt. Jag är glad och ser verkligen fram emot att dra igång.

– Det är viktigt att vi får en bra start, det är ett tecken på hur det kommer att sluta. Vi ser fram emot matchen. Allt känns bra, vi har mer erfarenhet i laget som vi kan använda för att göra det här till en speciell säsong. 

En av de mest positiva aspekterna med säsongen som stundar är att supportrarna kommer att vara tillbaka på läktarna.

– Fotbollen är ingenting utan supportrarna, konstaterar Mané.

– Vi saknade våra supportrar väldigt mycket förra säsongen, det känns som att den här säsongen kommer att bli helt annorlunda med tanke på att vi har supportrarna - världens bästa supportrar - tillbaka. Jag kan säga att de har spelat en stor, stor roll i våra framgångar, så att de är tillbaka är en stor bonus för oss. 

– Man måste vara inställd på att få höra burop och sådant på bortaplan, men jag tror att både jag och mina lagkamrater bara blir mer motiverade av det. Personligen så älskar jag det, det ger mig mer motivation.

Anfallaren ser fram emot att få fira sina mål tillsammans med supportrarna igen.

– Självklart, man behöver supportrarna. Att fira med sina lagkamrater är inte tillräckligt, jag tycker att man måste kunna fira med supportrarna. Det är alltid speciellt att göra mål inför dem och fira tillsammans. Det är kul att se dem fira, ibland ser det ut som att de blir gladare än en själv! Det ger en, jag kan inte riktigt förklara det, men man får mer motivation och en boost att fortsätta jobba hårt för dem och för laget.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer