97:e offret hedrades innan träningen

Bild till nyheten 97:e offret hedrades innan träningen
Truppen visade sin respekt för supportern Andrew Devine, som i onsdags blev det 97:e dödsoffret för läktarkatastrofen i Hillsborough den 15 april 1989.

Andrew drabbades av fruktansvärda skador i samband med tragedin på läktaren Leppings Lane. 

Han krossade bröstet och på grund av syrebrist fick han permanenta och livshotande hjärnskador. 

Läkarna trodde inte ens att han skulle överleva dagen, men under onsdagen somnade han in efter att ha överlevt i hela 32 år efter katastrofen.

Under dagens förmiddagspass i Tyrolen visade hela Liverpooltruppen sin respekt för Devine med en tyst minut. 

– Vi hörde att Andrew var på sjukhus förra veckan och alla hoppades att han skulle klara sig, men det blev inte så. Det är en väldigt ledsam stund för alla som har Liverpool i sina hjärtan och för många andra, säger Jürgen Klopp.

– Vi har förlorat en otrolig person, en person som visade oss vad det innebär att kämpa och att vägra ge upp, även om det var förväntat att han inte orkade mer.

– Jag kände inte Andrew bra, men jag träffade honom när han besökte oss på Melwood och alla fick lite tid med honom. Han hade sina personliga assistenter med sig och det var tydligt att det var fantastiska människor som gjorde så mycket för honom.

– Vi är mycket ledsna över nyheten. Vi känner med Andrew, hans underbara familj och hela Liverpoolfamiljen. Ännu ett liv har förkortats på grund av av Hillsborough. Alla finns i mina tankar och böner.

– Vi kommer inte att glömma Andrew, han påverkade oss allihop, avslutar Klopp.

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer