Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Bologna klubbmärke Bologna (B)

torsdag 05 aug 16:00

Se highlights från 1-1-matcherna

Bild till nyheten

Divock Origi och Sadio Mané blev sommarens första målskyttar i Salzburg – i var sin träningsmatch.
Här hittar du videoklipp och en kort rapport.

Match 1:

Liverpool – FC Wacker Innsbruck 1-1 

Laget: Karius, Alexander-Arnold, Matip. B. Davies, Beck, Clarkson, Morton, Cain, Gordon, Origi, Minamino.

Målen: Divock Origi (5, str), Ronivaldo (17)

Highlights nedan:

Kommentar: Inte mycket att skriva hem om, ärligt talat. Inte heller oväntat efter åtta tuffa träningsdagar i Saalfelden. Ryckigt och slarvigt passningsspel som väntat med så många unga spelare i elvan, samt en del avblåsningar för småskador som förstörde rytmen.

Den tilldömda straffen kändes sjukt billig, då ett Owen Beck-inlägg träffade handen på en Wackerförsvarare. Men Divock Origi förvaltade den säkert. 

Loris Karius gjorde sin första match mellan stolparna sedan pre-season 2018 och övertygade sannerligen inte heller när Wacker Innsbruck kvitterade på nick i den 17:e minuten.

Men det fanns en del positiva tecken bland de unga också, som vänsterbacken Owen Beck, speluppläggaren Leighton Clarkson och den 16-årige spjutspetsen Kaide Gordon (bilden, nedan) som köptes in från Derby för hela £3M i januarifönstret. En kille vi definitivt kommer stt få höra mer om i framtiden.

Match 2:

Liverpool – Stuttgart 1-1 

Laget: Adrián, Bradley, Konaté, R. Williams, Tsimikas, Milner, Keita, Elliott, Mané, Salah, Oxlade-Chamberlain.

Avbytare: H. Davies, Wilson, N. Williams, Koumetio.

Målen: Förster (5), Mané (22)

Highlights nedan:

Kommentar: Bättre lag, bättre spelare – och då fick vi även se klart bättre fotboll.

Mo Salah inledde med att bränna ett friläge framspelad av Oxlade-Chamberlain och sedan tog Stuttgart ledningen i den sjätte minuten genom Förster som snappar upp en klackspark av Kalajdzic, som vi såg i EM, och placerar in bollen. 

Den fräcka manövern ställde inte bara nyförvärvet Konaté utan hela Liverpoolförsvaret.

Återstoden av matchen ägde Liverpool det mesta av spelet och i den 22:a minuten kom utdelningen när nestorn James Milner med ett perfekt inlägg hittar in till Tsimikas till vänster i straffområdet och greken spelar in bollen framför mål där Mané dyker upp och styr in kvitteringen.

En del såg piggare ut än andra: Mané var på spelhumör, Elliott hade mycket boll och försökte hela tiden göra något konstruktivt. "Ox" såg också rapp ut och ville vara involverad, liksom Tsimikas på vänsterkanten.

Kul också för Konaté och Ben Davies att göra sina första matcher i Liverpooltröjan. Den förstnämnde är sannerligen en bjässe!

Nästa träningsmatch är mot Klopps förra klubb Mainz 05 på fredag kl 18.15.

Bannerbild