Går Hendo mot en osäker framtid?

Bild till nyheten Går Hendo mot en osäker framtid?
Klubben och kaptenen ska ha diskuterat ett nytt kontrakt sedan i maj, men parterna har ännu inte enats. James Pearce i The Athletic menar att det råder osäkerhet kring "Hendos" framtid och det rapporterar även andra trovärdiga reportrar som följer Liverpool närmast.

Jordan Henderson, som fyllde 31 under EM, har ett kontrakt som löper fram till 30 juni 2023. 

Både klubben och "Hendo" vill förlänga för att undvika en ny "Gini Wijnaldum-Gate" och dialogen pågår med agenterna.

Men samtidigt rapporterar The Athletic att läget är komplex och känslig. 

Uppgifterna bekräftas även av normalt pålitliga Paul Joyce i The Times, Neil Jones i Goal och Dominic King i Daily Mail.

Kaptenen har dock för mycket respekt för sin arbetsgivare för att låta situationen pågå, men några ser det som mer sannolikt med försäljning än en förlängning om Liverpool inte belönar Henderson med de villkor som han förtjänar efter att ha lotsat laget till Premier League-titel, Champions League-titel, Super Cup-titel och Club World Cup-titel.

Såväl Mauricio Pochettini i PSG som Diego Simeone i Athletico Madrid uppges vara stora beundrare av Henderson och följer situationen. 

Samtidigt är Jürgen Klopps lojalitet till "Hendo", både som spelare och person, orubblig och han vill se snabb lösning.

Om det bara var managers beslut så hade en kontraktsförlängning redan varit på plats, men Wijnaldum-affären visar att tysken inte har total kontroll. 

Klopp framför alltid sina tankar och önskemål, men det sista ordet rörande ekonomin har FSG:s daglige ledare Mike Gordon och sportdirektören Michael Edwards.

I klartext: ägarna gör inte alltid som Klopp vill, men de har ett sunt förhållande.

Och med risk för att få en ålderstigen trupp eller drabbas av tuffa generationsväxlingar kommer det att bli nödvändigt att skifta ett antal spelare de närmaste åren: Firmino, Mané, Salah, Matip, Van Dijk, Thiago och Shaqiri är samtliga runt 30-årsåldern. Dessutom går James Milner, 35, och Adrián, 34, in på sitt sista kontraktsår.

Henderson har tidigare sagt att han skulle vilja avsluta karriären i Liverpool och han vill förnya kontraktet, men han vill samtidigt bli värderad som spelare och inte bara som ledare.

Han vill inte bara tillhöra truppen som mentor eller för att hjälpa nya spelare att finna sig till rätta, eller förnya kontraktet bara för att det är det riktiga av klubben att göra.

Sedan Klopps första hela säsong har The Reds förlorat 11 procent av matcherna med "Hendo" i laget och 18 procent utan.

Laget har gjort 1,27 mål per match med han i laget och 0,59 utan.

Jordan menar att han har flera år kvar i kroppen och att han kan spela på högsta nivån till 35-årsåldern. 

Men om han får igenom sin önskan att avsluta karriären på Anfield återstår att se.

Källa: liverpool.no, The Athletic


20 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer