Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Bologna klubbmärke Bologna (B)

torsdag 05 aug 16:00

Oväntade Phillips-hyllningen

Bild till nyheten

Nat Phillips tog många supportrar med storm säsongen 2020/21. En supporter som tagit mittbacken till sig lite extra har förevigat honom på kroppen med en unik tatuering.

Nat Phillips framtid i Liverpool är osäker trots de fina prestationerna han levererade i de ordinarie mittbackarnas frånvaro. 

När det osannolikt nog stod klart att Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joel Matip skulle missa stora delar av säsongen klev Phillps fram och hjälpte laget till en tredjeplats i Premier League. Med sitt tuffa, urtypiskt brittiska, mittbacksspel fick han mycket hyllningar från de röda supportrarna under våren. När det gällde som allra mest i de avslutande ligamatcherna höjde sig Phillips ytterligare och stod för fina prestationer både defensivt och offensivt. 

Mot Manchester United assisterade han till Diogo Jotas mål och mot Burnley stångade han in sitt första mål i Liverpooltröjan. Däremellan hann han med otaliga nickrensningar ut ur eget straffområde. 

Konkurrensen om mittbacksplatserna blir stenhård inför nästa säsong då den skadade mittbackstrion väntas vara tillbaka samtidigt som en förstärkning i form av Ibrahima Konate har värvats in. Phillips har själv pratat om att han inte vet vad som händer i framtiden, men att han gärna stannar om han får en betydande roll i truppen. 

Oavsett vad som händer med Phillips karriär framöver så kommer han att vara förevigad som Liverpoolspelare hos en supporter som tatuerat in honom på benet. 

– Inför matchen mot Manchester United så tittade jag på spelschemat och kände att vi inte skulle nå en topp fyra-placering, säger supportern Danny Eccles till Liverpool Echo.

– Så jag sa till mina kompisar: "ok, om vi når topp fyra så skaffar jag en Nat Phillips-tatuering."

– När han först kom in i laget så var jag ganska kritisk, jag hade ju sett Virgil van Dijk spela i två år! 

– Så fort Alisson nickade in segermålet mot West Brom så firade jag, men när jag lugnat ned mig så insåg jag att jag kommer att ha Nat Phillips tatuerad på mig nu!

Bannerbild