Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Sju spelare får sällsynt semester

Bild till nyheten

Kalendern är ofta fullspäckad året om för många Liverpoolspelare, men denna sommar ges flera spelare möjligheten till välbehövlig återhämtning.

Liverpools säsong är till ända, men för många av spelarna i truppen är det inte ledighet som gäller på grund av landslagsuppdrag i form av spel i EM eller Copa America.

För en del av spelarna är det dock semester som gäller, en sällsynt sådan. Jürgen Klopp har beslutat att dra igång försäsongen 12 juli och med tanke på att säsongen avslutades 23 maj får de spelare som inte är involverade i landslagssammanhang i sommar en lång och välbehövlig semester.

Att få en lång sammanhållen semester hör inte till vanligheterna för spelare som Sadio Mané och Mohamed Salah som spelade VM 2018, de Afrikanska mästerskapen 2019 och sedan var försäsongen extra kort efter den annorlunda säsongen 2019/20.

För Naby Keita blir det första gången sedan 2018 som han får en längre semester efter att även han varit involverad i de Afrikanska mästerskapen 2019. 

Trent Alexander-Arnold missar EM på grund av skada och får därmed en sommar utan matchande för första gången sedan 2017. För mittbacksduon Joe Gomez och Virgil van Dijk blev det inget VM-spel 2018 så deras senaste långa semester kom sommaren det året.

Nyförvärvet Ibrahima Konate har inte heller varit ledig under en längre period sedan 2018 då han 2019 spelade U21-EM, vilket han även gjort denna sommar men Frankrike åkte ur i första matchen.

Semestern är välförtjänt och säkerligen välbehövlig för spelarna som pressats hårt under de senaste åren med ett allt mer fullspäckat spelschema, men för Van Dijk, Gomez och Alexander-Arnold lär det bli en sommar innehållandes mycket träning med tanke på att de alla rehabiliterar efter skador. 

Mohamed Salah kan komma att åka på landslagsuppdrag senare i sommar då Egypten ska spela OS, Liverpool har ännu inte meddelat om de kommer att släppa iväg honom eller inte.

De sju ovan nämnda spelarna kommer att ansluta till försäsongens start tillsammans med Joel Matip, James Milner, Curtis Jones, Divock Origi, Alex Oxlade-Chamberlain, Nat Phillips, Harvey Elliott, Kostas Tsimikas, Takumi Minamino, Caoimhin Kelleher, Rhys Williams, Adrián och Ben Davies. Spelare som Loris Karius, Marko Grujic, Sheyi Ojo, Ben Woodburn och Taiwo Awoniyi lär också vara en del av truppen även om klubben hoppas att få till försäljningar av dem i sommar.

Brassetrion Fabinho, Alisson och Roberto Firmino kommer precis som de som ska spela EM ansluta senare till försäsongen på grund av Copa America. 

Källa: Thisisanfield.com

Bannerbild