Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Preston klubbmärke Preston (B)

onsdag 27 okt 20:45

Grönt ljus för större Anfield

Bild till nyheten

Liverpool FC väntas få grönt ljus för den planerade utbyggnaden av Anfield då stadsrådet har rekommenderat ett godkännande av bygglovet.

Liverpool planerar att bygga ut Anfield Road End med 7000 platser och därmed utöka arenans totala kapacitet till cirka 61 000. 

Klubben skickade in en ansökan om bygglov tidigare i år, men på grund av pandemin har godkännandeprocessen tagit längre tid än vanligt. Thisisanfield.com skriver att beslutsfattare inom Liverpool stad kommer att sammanträda nästa vecka för att fatta ett beslut i frågan och efter att stadsrådet gett tummen upp för projektet tyder allt på ansökan beviljas.

I ansökan skriver klubben att de ämnar använda arenan till andra stora idrottsevenemang, de planerar för upp till sex stora evenemang årligen under en period på upp till fem år. 

Förhoppningen är att bygget av den nya läktarsektionen ska kunna genomföras utan att behöva stänga av andra sektioner vilket innebär att klubben inte kommer att gå miste om några biljettintäkter i samband med projektet som väntas vara färdigt sommaren 2023. 

Kostnaden för utbyggnaden väntas landa på cirka £60M.

Bannerbild