Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Bologna klubbmärke Bologna (B)

torsdag 05 aug 16:00

Dessa röda ska spela EM

Bild till nyheten

Idag kickar sommarens EM-turnering igång! Flertalet Liverpoolspelare har fått chansen att representera sina respektive landslag.

EM-premiären är här, ikväll inleder Turkiet och Italien turneringen på Stadio Olimpico i Rom. 

Totalt har åtta Liverpoolspelare fått äran att representera sitt landslag i sommar, sju om man bortser från Ozan Kabak som enligt samstämmiga rapporter inte får stanna permanent i klubben efter vårens lånesejour.

I den engelska truppen återfinns Jordan Henderson - Trent Alexander-Arnold var även han uttagen, men tvingades lämna samlingen på grund av skada. England inleder turneringen mot Kroatien 13 juni och möter därefter Skottland och Tjeckien. Gareth Southgates manskap har förmånen att spela samtliga gruppspelsmatcher på Wembley.

Diogo Jota är uttagen i Portugals trupp. De spelar sin första match mot Ungern 15 juni, sedan ställs de mot Tyskland och Frankrike.

Lagkaptenen för det skotska landslaget Andy Robertson är självklart med i Steve Clarkes trupp. Skottarna premiärspelar mot Tjeckien 14 juni för att sedan ta sig an England och Kroatien.

Thiago Alcantara storspelade för Liverpool under våren och fick välförtjänt en plats i den spanska truppen. Spaniens första match i turneringen är mot Sverige 14 juni på Estadio Ramon Sanchez Pizjuan i Sevilla. De andra motståndarna i gruppen är Polen och Slovakien.

Xherdan Shaqiri är ska representera sitt Schweiz som inleder mot Wales 12 juni följt av matcher mot Italien och Turkiet.

Wales-truppen innehåller två Liverpoolspelare i form av Neco Williams och Harry Wilson. För deras del kickar EM igång med en match mot Schweiz 12 juni sedan väntar Turkiet och Italien.

I sommar ska det även spelas Copa America-fotboll där Roberto Firmino, Fabinho och Alisson väntas vara en del av den brasilianska truppen.

Bannerbild