Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Senaste nytt inför Burnley

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har kommit med en lägesuppdatering inför onsdagens match mot Burnley. Här kan du se presskonferensen i sin helhet samt ta del av en textad sammanfattning.

Jürgen Klopp om Alissons mål:

– Just där och då tänkte vi inte på de kommande matcherna, vi firade bara målet. Det var en höjdpunkt för oss, men det kommer inte göra saker lättare för oss på Turf Moor.

– Det var ett speciellt ögonblick, ett speciellt mål från en speciell spelare. Jag har aldrig tittat på ett mål så många gånger i omklädningsrummet som det målet.

– Vi är fortfarande med i racet, vilket är det viktigaste. Vi är medvetna om att vi har mycket jobb kvar att göra.

Om bedriften att sluta topp fyra:

– Jag vill inte jämföra det med andra saker, det är svårt att vinna saker också. Det är aldrig problemfritt även när man vinner saker.

– Men det hade varit enormt stort, särskilt med tanke på att det såg ut att vara kört för några veckor sedan. Nu är vi i den position vi är och vi ska försöka utnyttja läget.

Om Roy Hodgson:

Journalisten frågade om Klopp ser sig själv träna ett fotbollslag vid 73 års ålder.

– Nej, verkligen inte. Det är inte min plan iallafall. Ni är unga nog så ni kan väl påminna mig om det här jag säger nu om jag fortfarande står vid sidlinjen vid den åldern.

– När det gäller Roy är han en av de största inom vår business. Roy var en stor del av fotbollens utveckling, så jag kände till honom redan innan jag träffade honom.

– Men när jag träffade honom så fick jag en ännu bättre känsla, han är väldigt trevlig. Han är väldigt energisk trots sin ålder och han har gjort ett väldigt bra jobb. Att hålla kvar lag i Premier League är stort, vilket han gjort om och om igen med Crystal Palace.

– Jag kan inte ha större respekt för vad han gjort. Jag vet inte om han kommer att lägga av, men den dag han gör det så kommer fotbollen att mista en betydande person.

– Jag är säker på att Liverpoolsupportrarna kommer att bemöta honom på bästa sätt. 

Om topp fyra:

– Det är väldigt viktigt för oss, det såg ni på spelarna efter Alissons mål.

– Men jag vill inte prata om hur mycket det betyder, vi ska spela mot Burnley. Jag gillar inte att prata om det eftersom det låter som att vi redan har klarat det. Vi ska möta Burnley och Crystal Palace. Om vi inte vinner på onsdag har vi ingen final på söndag. Vi kan bara fokusera på en match i taget.

Om Mo Salahs vilda firande:

Journalisten tog upp spekulationerna om Salahs framtid i Liverpool:

– Jag är inte förvånad över hur han firade. Jag kunde se hans passion även efter målet mot Manchester United.

– För mig är det svårt att svara på sådana här typer av frågor eftersom jag inte känner någon sådan problematik som ni pratar om. Jag känner Mo och jag vet hur mycket det betyder. För mig är det logiskt att vi firar mål på det sättet. Han har jobbat stenhårt varje dag sedan han kom hit, jag har aldrig tvivlat på hans kärlek till klubben eller lagkamraterna.

Om Trents hörna:

– Det var en världklasshörna, inte den första och förhoppningsvis inte den sista. Nat Phillips hade kunnat göra mål om han hade hållit sina ögon öppna. Om Ali hade missat bollen tror jag att Sadio hade en bra position, så bra var hörnan. Vi bör inte ta sådana saker för givet.

– Man har sett så många gånger att klasspelare slår in halvdana hörnor. Inlägget fick det här målet att hända, även om Ali gjorde det bra också.

Om Trent:

– Han har haft en bra säsong. Han hade problem som uppstod bland annat av att spela med 20 olika mittbackskombinationer i försvaret. Det är ett stort steg att gå från en ung väldigt talangfull spelare till att vara en spelare som ska styra försvaret, men han gjorde det.

– Han är i bra form, han är väldigt viktig för oss. 

Om skadeproblemen:

– De har inte hjälpt oss på något sätt. Skadorna kom tidigt vilket pressar de andra spelarna väldigt mycket. Vanligtvis har man en stabil grund så att man kan skifta en del spelare, men vi hade inte det.

– De yngre spelarna var inte redo att ersätta mittbackarna till en början, det är inte rättvist att slänga in dem innan de är redo. Det har varit en stor utmaning för oss alla.

Om skadeläget:

– Millie kommer att träna idag, vi får se om det räcker för att vara involverad. När det gäller Diogo så gjorde vi en ny undersökning efter att svullnaden gått ned och det såg bättre ut än innan, så det finns en liten, liten chans att han kan spela till helgen.

– Det är bra nyheter för Portugal och Diogo. Om det räcker för att han ska kunna spela för oss, det får vi se.

– Ox är tillbaka i lagträning, Naby Keita är det inte.

Bannerbild