Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Senaste nytt inför United

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har mött pressen inför torsdagens bortamatch mot Manchester United. Här kan du se presskonferensen samt läsa en textad sammanfattning.

Jürgen Klopp om Man City som ligavinnare:

– Grattis till dem, jag skrev till Pep igår. Även till Ilkay (Gundogan).

– Om man sammanslår pengar med fotbollskunskap så kommer man långt. De har en fantastisk trupp med världens bästa tränare, det tar en långt.

– Det är alltid roligt att möta dem, de är välförtjänta mästare.

Om Man Uniteds trupp:

– United har en bra åldersmix i truppen med fantastiska kvaliteter i offensiven med Marcus Rashford och Greenwood.

– Solskjaer har gjort ett bra jobb, det har jag sagt tidigare, de spelar riktigt bra fotboll, det är anledningen till varför de är där de är idag. 

Om säkerheten inför matchen:

– Vi känner ingen oro, vi litar på myndigheterna. Vi var inte utsatta för fara förra gången. Supportrarna protesterade mot andra saker. Jag vet inte vad som kommer att hända imorgon, men jag är inte oroad.

Om Van Dijk och Henderson:

– Henderson tränar inte med oss ännu, det är upp till Gareth och Hendo att fatta ett beslut (om EM). Jag tror att han har chansen att spela, tyvärr inte för oss, men för England.

– När det gäller Virgil så fick han en av de allvarligaste skador man kan få. Jag vet riktigt när allt prat om EM startade. Det kan röra sig om 11 månader frånvaro med en sådan skada. Han skadade sig i oktober, så i värsta fall hade det varit i september.

– Vi hoppas, eftersom att det ser bra ut, att han kan inleda försäsongen med oss, men inte ens det är säkert. EM kom i fel tid, tyvärr.

– När nästa utmaning väntar för Nederländerna kommer Van Dijk förhoppningsvis vara redo.

– Till en början är en sådan rehabilitering som Van Dijk gått igenom väldigt, väldigt tuff med smärtor och sömnlösa nätter. Sedan gör man framsteg och livet blir lättare, man blir mer positiv. Jag ville aldrig avfärda EM, men jag visste hela tiden att det inte var rimligt att han skulle spela. Nu är det bekräftat och det tar bort en hel del press från honom.

– Nu kan han fokusera på rätt sak i rätt tid och förhoppningsvis snart vara tillbaka med oss.

– Hendersons EM-chanser är inte borta. Han tränar inte med oss ännu, men under sista veckan kommer han troligtvis kunna träna med oss. Då kommer han att vara redo för EM, samtidigt som han kommer att vara utvilad på ett sätt som inte många engelska landslagsspelare kommer att vara. Om allt går enligt planen så är han definitivt inte avskriven från EM-spel.

Om att tre av fyra matcher är på bortaplan:

– Vi vann senaste hemmamatchen, det har inte handlat om Anfield (problemen på hemmaplan). 

– Nästa match är hos United, att spela mot dem med fullsatta läktare är tufft, men det är tufft även inför tomma läktare. 

– Sedan är det West Brom, sedan Burnley med supportrar. Tillslut har vi vår hemmamatch mot Crystal Palace på hemmaplan. Vi tänker inte så mycket på det här, vi fokuserar på matcherna i sig och vi måste vinna dem, det är vår enda chans.

Om approachen till de sista matcherna:

– Planen har faktiskt varit att - ni kanske inte har märkt det riktigt - vinna alla matcher den här säsongen. Vi har inte förändrat någonting på det sättet. 

– Det är normalt, om man spelar matcher och bara tänker på offensiven så förlorar man innan matchen börjar, särskilt mot United.

– Jag tror inte att vår form varit så dålig på slutet, vi borde ligga ganska bra till i formtabellen över de fem senaste matcherna, men vi hade två kryss där vi släppte in sena mål, vilket var tungt. 

– Planen är att ge det ett rejält försök imorgon.

Om avståndet till Man City:

– Jag har inte fokuserat på avståndet upp till City denna säsong. Förra säsongen hade vi ett stort avstånd ned till de andra lagen, men det betyder inte att man kommer att fortsätta att vinna. Man måste att jobba hårt för att vinna matcher.

– Det är inte bara City, se på Chelsea, vilken trupp de har och med Thomas Tuchel som tränare. De kommer att vara ett hot nästa säsong, de kommer inte att bli sämre. United är på god väg också. 

– Vi måste vinna våra matcher. Vår säsong har varit tuff och vi har tappat för många poäng, nu behöver vi hjälp av andra lag för att kunna nå Champions League.

Om skadeläget:

– Ingen spelare är tillbaka (av de som var borta i helgen).

Om Rhys Williams är redo att spela en så stor match:

– Ja. Rhys är inne i en väldigt bra period. Vilka vi ställer upp med, det får vi se. Vi har lärt oss att man inte ska låsa sig vid en elva för tidigt eftersom det alltid kan hända någonting som ställer till planerna.

Om Uniteds lag mot Leicester:

– Det var förväntat, de spelade i söndags och sedan på tisdagen och nu på torsdag. Att spela söndag, tisdag, torsdag är ett brott. Hade jag gjort samma sak om jag var i den situationen? Ja. 

– Men veckan efter är ledig för United. Jag är inte den som bestämmer spelschemat, men när vi funderade på hur det skulle bli så tänkte vi att West Brom-matchen kunde flyttas och att det löstes på det sättet. 

– Förklaringen från Premier League var att inget lag skulle drabbas av vad som hände i Manchester. Det fungerade inte riktigt, skulle jag nog säga. Liverpool påverkades, West Ham påverkades. 

– Men det är inte Solskjaers eller Premier Leagues fel om vi inte når Champions League, det är vårt eget fel, men i det här specifika fallet tycker jag att man hade kunnat göra saker annorlunda.

Bannerbild