Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

– Bobby är i gott slag

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har pratat om Alex Oxlade-Chamberlains situation, Roberto Firminos form, Thiagos eventuella behov av anpassning och hur laget skulle reagera om de inte får spela Champions League nästa säsong.

I den andra delen av presskonferensen inför matchen mot Southampton fick Jürgen Klopp svara på frågor om situationen för några av hans spelare. 

Om Alex Oxlade-Chamberlain:

– Sommaren är viktig för oss alla, för Ox blir den lika viktig som för alla spelarna. När man inte startar matcher så måste man använda varje träningspass och varje minut på planen för att försöka övertyga. Jag måste inte övertygas, om jag ska vara ärlig, men det handlar om att visa upp sig och prestera i dessa situationer, sa Klopp enligt Liverpoolfc.com.

– Ox har haft riktigt fina stunder, han tränar bra just nu, väldigt bra. Situationen är inte lätt för honom, inte heller för Naby eller Shaq och en del andra spelare. Som jag sagt tidigare, under en säsong där mycket har hänt har vi eftersträvat balans, rytm och stabilitet. Det innebär att man inte kan göra så många förändringar på dessa positioner. Så är det. När vi alltid tvingats förändra backlinjen så har det varit viktigt med stabilitet på mittfältet. Det är anledningen till varför en del spelare inte spelat så mycket. Förhoppningsvis är situationen annorlunda nästa säsong. 

Om Roberto Firminos form:

– Det är en blandning av olika saker. Det är självklart på grund av den säsong vi haft och sedan hjälper det inte när spelarna längst fram inte får in lika många bollar som de är vana vid. 

– Det är temporärt, man måste ta sig igenom dessa tuffa perioder. Bobby är inte gammal eller trött eller något sådant. Vi ser allt på träning och vi måste se till att han kan visa det oftare i matcherna, det gäller inte bara för Bobby. 

– Det ser bra ut för Bobby nu, han är i gott slag och har tränat väldigt bra.

Om Thiago behöver mer tid för att anpassa sig:

– Nej, det har han redan gjort. Thiago kom till oss i en mycket tuff säsong, men han är en viktig spelare för oss, det är det jag kan säga om saken. Han inledde bra men skadade sig allvarligt. Sedan kom han tillbaka in i ett lag där allt inte klickade som det brukar.

– Han jobbar hårt men besitter även fantastiska tekniska kvaliteter. Det är bara så att det inte varit ett år där nyförvärv kliver in och briljerar, särskilt inte på mittfältet. Diogo (Jota) har haft det lite lättare, men även han har varit skadad. 

– Det är i skapandet av chanser saker måste hända och när det inte riktigt har stämt fullt ut blir det tufft även för Thiago, men vi är nöjda med honom och vi kommer att få se hans bästa sidor. Vi är övertygade om att vi kommer att få ut det bästa av honom eftersom han är en världsklasspelare.

Om hur laget skulle reagera om de missar CL:

– Det är inga problem. Vi är ansvariga för situationen vi befinner oss i och vi kommer inte att sitta framför tv:n och gråta när vi kollar på Champions League nästa säsong om vi inte är med. 

– Vi kommer att visa en reaktion på den här säsongen, vi kommer att göra det tillsammans. När jag sitter här finns det många som tror att vi fortfarande har en chans att nå Champions League och vi måste koncentrera oss på att försöka nå dit. En del tror att vi inte har chansen längre, men vi har fortfarande fem matcher kvar att spela och därför är det lite konstigt att prata om nästa säsong redan nu. 

– Vi ska spela mot Southampton och därefter Manchester United, vi kommer att vara fullt fokuserade. Vi ska göra det bästa av situationen. Vi ska försöka att använda sommaren för att återhämta oss, samla energi och sedan köra igen. Sedan får vi se vad som händer. 

Bannerbild