Quantcast

Nästa match (Champions League)

Glasgow Rangers klubbmärke Glasgow Rangers (H)

tisdag 04 okt 21:00

– Vårt ansvar att prestera i varje match

Bild till nyheten

Jürgen Klopp belyser i matchprogrammet inför Southampton vikten av att ge allt i säsongsavslutningen för att försöka nå en topp fyra-placering.

Liverpool välkomnar ikväll Southampton till Anfield för säsongens femte sista ligamatch. 

"Hej du som läser detta när vi fortsätter våra förberedelser inför vår Premier League-match mot Southampton på Anfield. Jag välkomnar Ralph Hasenhuttl, hans spelare och stab," inleder Klopp sin text i matchprogrammet.

"Jag är en stor beundrare av Ralphs arbete i Saints, ett stort fan, om jag ska vara ärlig."

"Jag älskar hur han jobbar och den typ av fotboll hans lag spelar. Han har en tydlig plan och är väldigt modig. Han är även en bra kille som alltid är varm och generös."

"Matcher mot hans lag är alltid intensiva och svåra. Man vet att man måste vinna fighten innan man kan börja tänka på att vinna matchen. Så är det. Man måste vara beredd att jobba minst lika hårt som dem, helst ännu hårdare."

"När vi mötte dem tidigare i år såg vi vilket bra lag de är med kvalitetsspelare och fantastisk attityd."

"Vi känner ett par av dem, men av olika anledningar kommer ingen av dem att spela idag."

"Taki får inte spela eftersom han är vår spelare och att tiden i Southampton bara är ett lån. Han har gjort det väldigt bra, vilket inte är någon överraskning. När vi lät honom lämna i januari så var det ett tufft beslut att fatta eftersom han är en viktig spelare för oss, vilket han kommer att vara även i framtiden. Men hans möjligheter till speltid hade varit få och därför var det rimligt både för honom och för oss att han lämnade för att få mer speltid."

"Southampton var perfekt med tanke på hur Ralph spelar och vad han kräver av sina spelare. Jag är dock glad att vi inte behöver möta honom idag."

"Den andra spelaren är Danny Ings. När jag skriver detta har jag fått veta att det är osannolikt att han är tillgänglig på grund av en skada. Det är inte roligt, även om jag är lättad att han inte kommer att spela så är jag ledsen för Dannys skull."

"Det positiva är att det inte verkar vara någon allvarlig skada. Danny har haft en fantastisk säsong. Vilken spelare och person han är."

"Jag har ingen aning vad Gareth Southgate väljer att göra med sin trupp till sommarens EM, men Danny blir uttagen är det verkligen välförtjänt."

"Jag saknar honom, men jag är glad att se att han lyckats utnyttja sin potential för att idag vara en av de bästa anfallaren i Premier League."

"Det har varit en annorlunda vecka, vi kommer till den här viktiga matchen efter en match som aldrig spelades. Vi hade förberett oss väldigt bra inför Manchester United och såg fram emot matchen. Det var en riktigt bra träningsvecka."

"Det finns ingenting vi kan göra åt det nu. Vår säsong kommer att avslutas i ett högt tempo med många matcher, så vi måste vara redo både fysiskt och mentalt."

"Varje sekund i varje match betyder så mycket för oss. Jag får hela tiden frågor om Champions League och Europa League. Att spela europeisk fotboll är så viktigt för oss, inte bara på grund av det ekonomiska, även för prestigen. Vi är Liverpool och vi vill spela i Europa."

"Men att vilja ha någonting innebär inte alltid att man får det. För att uppnå det man vill så måste man fokusera på vad man själv kan påverka och för oss är det den kommande matchen."

"Vi har fem matcher kvar. Verkligheten är sådan att vi kommer att behöva vinna alla fem, men den enda match man kan vinna är den som väntar härnäst. Under våra bästa perioder har vi alltid haft fokus på det vi kan påverka. Vi måste ta oss an varje träning, varje match med energi."

"Att spekulera i hur många poäng man behöver för att sluta på en viss position hjälper oss inte ens en procent, så vi lägger ingen energi på det."

"Vi är Liverpool - vi har ett ansvar att prestera i varje match. Varje sekund av matchen är viktig. Det är tillräckligt med motivation inför matchen mot Southampton."

"Avslutningsvis vill jag beröra det som hände i söndags som ledde till att matchen ställdes in."

"Jag tror verkligen på supportrarnas rätt att protestera och stå upp för sig själva. I Tyskland är det en stor del av kulturen. I mitt hemland är supportrar inte rädda för att stå upp för sina åsikter."

"De senaste veckorna har vi sett vilken kraft supportrarna har när de sluter samman. Det är bra för sporten. De måste vara en central del av vad som händer i sporten, utan dem betyder den ingenting."

"Liverpool har en stolt historia gällande detta, både som klubb och som stad. Sättet som människorna i Liverpool står upp för vad de tror på är beundransvärt."

"Våld och kriminalitet är absolut inte OK och jag hoppas att de supportrar som vill göra sina röster hörda inte går över gränsen. Jag vet att det inte kommer hända i Liverpool och på så sätt ökar chanserna att få igenom de förändringar de vill se."

"Denna vecka träffade Billy Hogan supportergruppen Spirit of Shankly och jag blev glad när jag läste meddelandena efter mötet, det pratades om att göra framsteg genom meningsfullt samarbete."

"Jag har sagt det i tidigare texter, bandet mellan supportrarna och laget har varit som en hemlig ingrediens för vår klubb. Att bibehålla den relationen är nödvändigt för nutid och framtid."

"Jag är säker på att vi kan uppnå detta med tanke på vilka bra människor det är på båda sidor."

Källa: Liverpoolfc.com.

Bannerbild