OS-problematik även för Minamino

Bild till nyheten OS-problematik även för Minamino
Takumi Minamino kan komma att spela OS i sommar och därmed missa chansen att visa upp sig på försäsongen för att återta en plats i Liverpooltruppen.

Takumi Minamino lånades i januari ut till Southampton efter en höst och vinter med väldigt lite speltid. 

– Takumi är ett långtidsprojekt, konstaterade Jürgen Klopp i samband med utlånet.

Det finns dock frågetecken kring japanens framtid med tanke på att tiden i Southampton också inneburit en hel del bänknötande. Det inledde lovande med två fina insatser mot Newcastle och Chelsea, men därefter har han haft svårt att hitta formen.

Enligt The Athletic har Jürgen Klopp för avsikt att samtala med Minamino efter säsongsavslutningen för att diskutera hans roll och framtid i Liverpool.

Minamino skulle verkligen behöva imponera under sommarens försäsong för att visa att han ska ha en plats i den röda truppen, men OS kan komma i vägen. Japan är med i turneringen och kommer säkerligen vilja ta med sin bästa anfallsspelare. 

Om Minamino skulle välja att representera sitt land i OS skulle han missa stora delar av Liverpools försäsong och eventuellt även delar av säsongsinledningen, inte optimalt för en spelare som har mycket att bevisa. 

Liverpool har dock inte krav på sig att släppa spelare till OS, så om de önskar kan de behålla Minamino och Salah, som både är OS-aktuella, i truppen under försäsongen.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer