Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

torsdag 13 maj 21:15

Bekräftar förändring av truppstorlek

Bild till nyheten

Kanske har Virgil van Dijk och Trent Alexander-Arnolds EM-chanser ökat efter att UEFA nu bekräftat att trupperna till sommarens mästerskap ska innehålla 26 spelare.

Det har spekulerats om det länge, men nu har UEFA bekräftat att EM-trupperna utökas från 23 till 26 spelare på grund av de speciella omständigheterna inför sommarens turnering. En huvudsaklig anledning till utökningen är att ge förbundskaptenerna större möjligheter att hantera eventuella sjukdomsfall i truppen.

Ökningen lämnar plats för ytterligare tre utespelare i varje trupp då det fortfarande finns endast tre platser för målvakter. 

Regeländringen kan eventuellt visa sig vara positiv för några Liverpoolspelare. Trent Alexander-Arnold petades från den engelska landslagstruppen till sista samlingen inför EM, men att truppen nu ska vara större än först tänkt lär åtminstone inte försämra högerbackens chanser till att bli uttagen. 

Det kan också vara positivt för Virgil van Dijk vars status är oklar efter den allvarliga knäskada han åkte på efter Jordan Pickfords tackling i höstas. Ännu har ingen stängt några dörrar för EM-spel, även om Jürgen Klopp flera gånger påtalat att det verkar osannolikt att mittbacken är redo för spel, men med tanke på att Van Dijk är lagkapten för det nederländska landslaget är det inte omöjligt att förbundskapten Frank de Boer tar alla chanser för att få med sig spelaren till mästerskapet.

Bannerbild