Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Klopp om Europa League

Bild till nyheten

Jürgen Klopp verkar inte vara allt för negativt inställd till spel i Europa League nästa säsong.

Liverpools problem sedan i vintras innebär att laget ligger sexa i tabellen, fyra poäng bakom Chelsea som just nu innehar den sista Champions League-platsen. 

Med tanke på att det bara återstår fem omgångar av säsongen kan det mycket väl bli så att Liverpool missar Champions League-plats och därmed får nöja sig med spel i Europa League nästa säsong. 

– Sedan jag kom till England har vi spelat i Europa League en gång, då gick vi till final, vilket var bra, allt var bra förutom final, säger Jürgen Klopp enligt Liverpoolfc.com.

– Jag såg ett Manchester United-lag som verkligen njöt av Europa League (mot Roma). Så nej, om vi tar oss till Europa så beror det självklart på vilken turnering det gäller, vilka förutsättningar som gäller, men så är det alltid, vi skulle inte tänka "åh nej, nu måste vi spela där."

– Nej, det är en bra turnering. Men just nu tänker jag inte så mycket på det eftersom att det fortfarande finns en liten chans (att nå Champions League). Så låt oss ge det ett försöka och tänka på det andra efter säsongen.

Klopp understryker att det inte ens räcker för Liverpool att vinna de fem återstående matcherna, de måste få hjälp igenom att andra lag tappar poäng.

– Nej, fem vinster skulle inte räcka. Det beror på hur det går för de andra lagen. Men utan fem segrar så har vi ingen chans. Vi är inte 15 poäng bakom med tre matcher kvar att spela, så varför ska vi ge upp? United tror att de fortfarande kan bli mästare - med all rätt. 

– Vi tror fortfarande att vi kan nå Champions League, men vi behöver få med oss resultat i andra matcher. Det är vi medvetna om. Men utan att vinna sina egna matcher tar man sig ingenstans. Vi är inte så naiva. Vi har en match att fokusera på och det är den viktigaste matchen för säsongen. Vi spelar mot United, låt oss ge allt, inte tänka på någonting annat än att försöka spela så bra som möjligt.

Bannerbild