Quantcast

Nästa match (Premier League)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

lördag 14 aug 16:00

Många potentiella försäljningar i sommar

Bild till nyheten

En hel drös Liverpoolspelare kan komma att finnas tillgängliga på marknaden i sommar.

Transferfönstret närmar sig med stormsteg och för Liverpools del kan det betyda en hel del aktivitet, både vad gäller spelarköp och försäljningar. 

På nyförvärvsfronten är Ibrahima Konate det namn som verkar vara allra närmast att bli Liverpoolspelare i sommar då allt fler journalister skriver att en övergång är nära. Ozan Kabak, som redan är en del av truppen men endast på lån, kan även han komma att värvas permanent. 

De flesta journalister som följer klubben nära tror även att det kommer att inhandlas offensiva alternativ. En mittfältare kan också vara aktuellt att köpa in med tanke på att Gini Wijnaldum sitter på ett kontrakt som löper ut om bara två månader.

Just Wijnaldum ser ut att bli det största namnet som lämnar klubben i sommar. Han har inte kommit överens med klubben om en förlängning och FC Barcelona ser ut att bli nästa destination för mittfältaren. 

I Liverpooltruppen är det ytterligare två spelare vars kontrakt går ut i sommar: Adrián och Yasser Larocui. I Adriáns avtal finns en option på ett extra år, men den har ännu inte aktiverats. 

Dessa tre spelare kommer ju inte generera några pengar in, men de lättar på lönekostnaderna, även om Adrián och särskilt Larocui inte sitter på några superkontrakt. 

Thisisanfield.com har listat de spelare de tror kan komma att säljas i sommar.

Xherdan Shaqiri och Divock Origi kan mycket väl vara inne på sista säsongen i den röda tröjan. Origi har haft en mycket tung säsong med endast ett mål så här långt, det kom i ligacupen mot Lincoln City, och många rapporter gör gällande att han kommer säljas. Shaqiri har fått en del minuter denna säsong men ryktas vilja söka sig vidare efter mer regelbunden speltid.

Marko Grujic och Harry Wilson har spenderat säsongen ute på lån, Grujic i Porto och Wilson i Cardiff. Klubben förväntar sig kunna sälja dessa spelare för någorlunda betydande summor. 

Andra spelare som presterat bra på sina utlån är Sheyi Ojo, Kamil Grabara, Liam Millar och Taiwo Awoniyi, som även de säkerligen säljs om rätt bud inkommer.

Allt tyder på att Loris Karius tid i Liverpool är över i sommar. Tysken har varit utlånad till Bundesliga i år och har ingen framtid på Merseyside. Ben Woodburn går nästa säsong in på sitt sista kontraktsår och om Liverpool vill tjäna en slant på honom måste de sälja i sommar.

Ben Davies kom till klubben så sent som i januari som en nödlösning på mittbackskrisen, men det har inte blivit en enda minuts speltid för engelsmannen. Då priset endast var £500 000 inklusive £1.1M i prestationsrelaterade klausuler väntas Liverpool ändå kunna göra en vinstaffär om han säljs redan i sommar.

Sedan är det mittfältarna Naby Keita och Alex Oxlade-Chamberlain. Duon har haft stora problem att slå sig in i laget och skulle rätt bud dyka upp är det ingen omöjlighet att de kommer att säljas. 

Bannerbild