Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Oklarhet kring Konates pris

Bild till nyheten

Ibrahima Konate ryktas vara väldigt nära en övergång till Liverpool. Hur mycket han skulle kosta om övergången blir av råder det dock delade meningar om.

RB Leipzigs Ibrahima Konate ska vara högst upp på Liverpools önskelista gällande mittbacksköp till sommaren. Spekulationerna drog igång på allvar tidigare i år när The Athletic rapporterade att parterna var i långt gångna förhandlingar om en övergång.

Mittbacken ska ha en utköpsklausul i sitt nuvarande kontrakt och därför kommer inte förhandlingarna mellan Liverpool och RB Leipzig bli särskilt komplicerade då Bundesliga-klubben sägs kräva hela summan för att släppa 21-åringen.

Hur mycket utköpsklausulen ligger på är dock någonting som inte verkar självklart. Bild-journalisten Christian Falk har skrivit att den ligger lägre än de £34M som är summan som cirkulerat allra mest, Falk menar att det rör sig om ett pris på någonstans mellan £28.2-29.5M. 

Fabrizio Romano kom nyligen med uppgifter om att Konate och Liverpool är överens om ett femårskontrakt och att övergången kommer att kosta £30.5M.

Idag har Telegraphs Mike McGrath skrivit en artikel där han hävdar att utköpsklausulen ligger på en högre summa än först trott, nämligen på £40M.

Om det skulle vara så att klausulen är värd £40M vore det fortfarande inget orimligt pris för en ung talang som redan hunnit göra 65 framträdanden i Bundesliga. Mittbackskollegan i RB Leipzig, Dayot Upamecano kommer i sommar att lämna för Bayern München i en övergång värd £37M.

I sommar kommer Liverpool också att behöva besluta om de vill köpa loss inlånade Ozan Kabak från Schalke för £18M. I helgen kom rapporter att klubben är inställd på att köpa både Konate och Kabak.

Bannerbild