– Måste köpa en ny anfallare

Bild till nyheten – Måste köpa en ny anfallare
Roberto Firmino sliter fortsatt med målskyttet och flera journalister menar att det krävs förstärkning på anfallsfronten i sommar.

Liverpools insats mot Newcastle, som endast räckte till en poäng efter Joe Willocks sena kvittering, belyste ett problem som varit närvarande under stora delar av säsongen 2020/21 - bristen på effektivitet framför mål.

Mohamed Salah öppnade målskyttet i matchen med ett vackert mål som var hans 20:e ligamål för säsongen. 

"Det är svårt att tänka sig att Salah inte har problem med ryggen med tanke på hur han på egen hand har burit det här laget framåt under de senaste åtta månaderna," skriver The Athletics James Pearce innan han skiftar fokus till spelarna som inte lyckats leverera i närheten av samma målproduktion.

"Sadio Mané och Roberto Firmino har och om och igen varit för svaga framför mål. Mané, vars åtta ligamål är mer än hälften av de 18 mål han gjorde förra säsongen, är helt klart för talangfull för att självförtroendesvackan ska fortsätta in i nästa säsong, men det är fortsatt oroande att se hur hans poängskörd blivit kraftigt mindre."

"Firmino har endast gjort sex mål på 43 matcher i alla turneringar den här säsongen och det ser verkligen ut som att han har sina bästa dagar bakom sig. Han tappade bollen vid upprepade tillfällen i slutskedet vilket gav Newcastle initiativet."

"Att inhandla en ny central anfallare är av yttersta vikt i sommar. Den här anfallslinjen behöver ännu ett dynamiskt och potent alternativ för att skaka om saker och ting. Att sälja Divock Origi och köpa in en högklassig ersättare är det mest troliga scenariot."

Även Goal-journalisten Neil Jones hävdar att ett anfallsköp är nödvändigt.

"Liverpool måste hitta en anfallare som gör mål i sommar, både för att konkurrera med Firmino, men ännu viktigare  - för att faktiskt ersätta honom. Laget måste utvecklas och då krävs det några jobbiga beslut kring spelare som har levererat otrolig framgång för klubben."


30 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer