Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

"Drömmen om Istanbul är över"

Bild till nyheten

Läs vad brittisk media skriver efter Liverpools 0-0-match mot Real Madrid som innebar att Champions League-äventyret är över för denna gång.

Henry Winter, The Times:

"Det var inte avsaknaden av stämning bakom målet som kostade Liverpool, det var deras bristande beslutsamhet framför det. Liverpool åkte välförtjänt ut Champions League på ett ekande Anfield, inte för att de saknade adrenalinet som ett fullsatt the Kop hade genererat utan på grund av ett mer allvarligt tillkortakommande: de misslyckades att ta vara på sina chanser. Liverpools intensitet var där, men inte den kliniska sidan."

"Så det blev inget mirakel, ingen storm, ljudnivån var på noll här, det var endast några enstaka suckar efter de missade chanserna. Jürgen Klopp är väldigt lojal till sin fronttrio bestående av Sadio Mané, Roberto Firmino och Mohamed Salah, men de hittade inte rätt här. Mané löpte mycket efter vänsterkanten och skapade hoppfullhet i stunder, men han har nu endast gjort ett mål på tio matcher. Firmino droppade ned i ytor som kontrollerades av Casemiro och hade problem att skapa, han har nu gjort endast ett mål på 20 matcher. Salah är utom kritik med sina 28 mål på 44 matcher, men även han missade en fantastisk chans i början av matchen när han sköt rakt på Thibaut Courtois, ett mål där hade kunnat förändra balansen i matchen."

"Men Real var för smarta och trygga. Casemiro styrde mittfältet, störde Liverpool genom både schyssta och otillåtna medel. Federico Valverede stod för en fantastisk insats som högerback och sedan på mittfältet medan Courtois med säkerhet hanterade det som Liverpool avlossade mot honom. Real tog sig välförtjänt vidare till semifinalen mot Chelsea."

"Med endast topp fyra att slåss om nu så kommer denna säsong att sluta i besvikelse för de regerande mästarna. Klopp, staben och de ansvariga för värvningar kommer nu fundera på hur man ska förstärka i sommar. En anfallare och en målskytt på mittfältet är av behov."

Martin Samuel, Daily Mail:

"I motsats till förväntningarna så visade det sig att "marängerna" hade en stenhård kärna av stål."

"Jürgen Klopp startade med sin sedvanliga fronttrio och i 22 minuter spelade han till och med med fyra anfallare efter att ha bytt in Diogo Jota. Ingenting fungerade."

"Madrid, som saknade tre ordinarie försvarare plus några av de eventuella ersättarna, var fantastiska i sin defensiv, särskilt Nacho och Eder Militao centralt."

"Mittfältet, som var så kreativt i första mötet, var minst lika bra på att stänga igen bakåt."

"Liverpool ska ha beröm för att de lyckades ta sig igenom så många gånger, men det fanns alltid en vit tröja, ännu en maräng, som kunde blocka vägen till målet."

"De bästa lagen jobbar lika hårt som de spelar fin fotboll. Här var beviset. Inget lag vinner så många Champions League-titlar genom att spela bländande fotboll varje vecka. Real Madrid kan kriga också, precis som Zinedine Zidane under sina dagar som spelare."

"När det gäller Liverpool verkar det som att de bör undvika lag från Madrid. 2009 var senaste gången de åkte ur slutspelet i Champions League mot ett lag utanför den spanska huvudstaden."

Andy Hunter, The Guardian:

I slutändan var det inte Anfield-faktorn som var den avgörande saknade ingrediensen i Liverpools försök att vända mot Real Madrid. Det var avsluten."

"Jürgen Klopps mannar presterade med energin från 55 000 supportrar bakom dem men en slösaktig kväll vad gäller chanser tillät de spanska mästarna att undkomma utan den sortens bestraffning som så många andra utsatts för. Liverpools dröm om ytterligare en Champions League-triumf i Istanbul är över."

"Liverpool kommer att våndas över vad som kunde ha varit när de ska sammanfatta en krävande och nu också titellös säsong."

"Över 180 minuter försvarade Zidanes mannar bättre, de avslutade också bättre på hemmaplan. Liverpool kan ta med sig den förbättrade insatsen jämfört med första mötet, men de kan inte klaga över uttåget. Deras säsong, och deltagande i Champions League nästa säsong, hänger nu på att säkra en topp fyra-placering."

Melissa Reddy, Independent:

"Liverpool hade i princip allt, men nästan räcker inte då en mållös tillställning på Anfield skickade Real Madrid vidare till semifinal där Chelsea väntar."

"La Liga-ledarna var solklart det näst bästa laget under onsdagen, de släppte till flera chanser som antingen räddades av Thiabaut Courtois, en sen block eller ett dåligt avslut. Men de hade redan gjort tillräckligt."

"Jürgen Klopps lag hade kunnat göra minst fyra mål, men fick inte in ett enda."

"De förlorade det i Madrid. Här gav de allt men utan framgång."

"Merseyside-laget har spenderat mer än £100M på Thiago, Naby Keita och Oxlade-Chamberlain, men istället valdes James Milner före på mittfältet med sin erfarenhet och förmåga att leda. Veteranen öppnade vid ett tillfälle upp kroppen och avlossade ett långskott mot det högre krysset som Courtois tvingades sträcka ut allt han hade för att rädda. Liverpool borde där och då ha varit i ledning med två mål, men Real tog sig ur den tidiga pressen och sänkte tempot i matchen."

Bannerbild