Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Klopp: Påverkar inte Premier League

Bild till nyheten

Jürgen Klopp tror inte att uttåget ur Champions League kommer att påverka Liverpools slutspurt i Premier League negativt.

Efter 0-0 på Anfield och förlust med 3-1 i Madrid blev det uttåg ur Champions League i kvartsfinalen för Liverpools del. 

Nu är en av möjligheterna till säkrat Champions League-spel nästa säsong borta. Nu är det enda som gäller att sluta topp fyra i Premier League. Efter förlusten mot Real Madrid fick Jürgen Klopp en fråga om den skulle kunna påverka laget negativt i ligaspelet.

– Det kommer inte att hända, att det påverkar oss negativt. Vi är inte löjliga. Vi vill ha vad vi förtjänar. Om vi inte förtjänar det till 100 procent så måste vi respektera det faktum att vi inte får det, sa Klopp enligt Liverpoolfc.com.

– Som sagt, om vi hade gjort ett tidigt mål ikväll så hade saker och ting sett annorlunda ut, det tror jag alla vet, men det är endast hypotetiskt eftersom vi inte gjorde det. Men det har ingen påverkan på Premier League, mer än att vi inte spelar internationella matcher mitt i veckan längre.

– Nu kan vi fokusera och koncentrera oss på Premier League, det är vad vi kommer att göra. Men det är tufft, vi sitter inte i förarsätet. Vi möter Leeds på måndag, vilket är tufft. Vad kan jag säga? De leder all fysisk statistik i Premier League så det gäller att löpa en hel del själv. Vi har några dagar på oss tills dess, vi ska använda dem och se till att vi är redo.

– Jag tycker inte att vi är inne i en dålig period. Vi spelade ganska bra mot Aston Villa, även om segermålet kom sent. Vi spelade bra mot Arsenal, inte så bra mot Real Madrid i första mötet men de andra matcherna var inte dåliga. Denna match var bra också, så vi måste bara fortsätta. 

– Vi måste fortsätta att kämpa om poängen, vi vill vara med i Champions League nästa säsong men i dagsläget måste vi ta fler poäng än många andra lag.

Bannerbild