Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

– Inte bra nog över två matcher

Bild till nyheten

James Milner var nöjd med lagets insats på Anfield och menar att oförmågan att ta vara på sina målchanser samt den svaga insatsen i Madrid fällde avgörandet i kvartsfinalen mot Real Madrid.

Liverpool stod för en bra insats i returmötet med Real Madrid där de skapade flera fina målchanser, dock utan att ta tillvara på dem. 

– Vi spelade bra, med bra intensitet och inställning. Vi vann tillbaka bollen bra, pressade bra. Men vi hade inte råd att inte ta vara på de chanser vi skapade, vi skapade tillräckligt men satte inte dit bollen. Det var skillnaden idag, sa James Milner till BT Sport efter slutsignalen.

– Det positiva var att vi skapade chanser mot ett lag som detta, det var en reaktion mot första matchen och vi gjorde tillräckligt för att ta oss vidare med tanke på chanserna, vi var det bättre laget.

– Om man inte tar chanserna så går det inte. Ett första mål hade förändrat matchen. Tar man inte chanserna så kommer man inte att gå vidare.

Liverpool satte ett högt tempo från första sekund i matchen.

– Det var precis vad vi ville göra, se till att de inte fick tid med bollen. Sedan fortsatte vi på den vägen. Med bytena så blev det lite så att grabbarna behövde några minuter på sig att ta sig in i matchen, men som sagt, vi skapade tillräckligt med chanser. Det är en besvikelse, om vi hade spelat med samma intensitet i första matchen så hade det sett annorlunda ut.

– I första matchen spelade vi inte bra och det klarade vi inte av att vända. Sett över två matcher var vi inte tillräckligt bra, men ikväll gjorde vi en mycket bra insats. 

– Om vi presterar på den här nivån, spelar med den här intensiteten, under de sista ligamatcherna kan vi förhoppningsvis ta oss in bland topp fyra.

Bannerbild