Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

lördag 18 sep 16:00

– Måste frambringa Anfields energi

Bild till nyheten

Jürgen Klopp skriver i matchprogrammet inför Real Madrid att det krävs en perfekt insats från "The Reds" för att lyckas vända underläget, särskilt med tanke på att Anfields läktare kommer att gapa tomma.

Förutsättningarna inför kvällens kvartsfinalretur mellan Liverpool och Real Madrid är att spanjorerna leder med 3-1 sedan första mötet. Om "Los Blancos" gör mål på Anfield måste Liverpool göra fyra, tre för att nå förlängning, men om de röda lyckas hålla nollan räcker det med två mål framåt.

"Jag sa tidigare när jag pratade med media att det skulle krävas att vi är perfekta om vi ska ta oss vidare. Det stämmer. Om jag ska vara ärlig så hade så varit fallet även om vi ledde dubbelmötet eller om det var lika. På det sättet är det nuvarande resultatet inte betungande," skriver Klopp enligt Liverpoolfc.com.

"Detta Real Madrid-lag har några av de bästa fotbollsspelarna i hela världen, det är ingen överraskning, det är så det funkar med Real Madrid. Så för att slå ett lag av den kalibern så måste man sträva efter en perfekt insats."

"Men vi kommer inte glömma bort hur bra vi är. Kvaliteten som vi besitter. Magin i vårt omklädningsrum. Inställningen som krävs för att få speciella händelser att hända. Vi har allt här i Liverpool."

"Så för mig handlar kvällen om två jättar, på den största scenen, som får chansen att tävla. Hur coolt är inte det? Låt oss omfamna det och attackera det. 'Vamos', som en del av spelarna gillar att skrika innan avspark."

"Jag kunde utifrån frågorna jag fått inför matchen uttolka att 'Anfield-faktorn' är något det talas mycket om. Det ligger ett stort fokus på kraften som finns i Anfield och om vi kan få det att fungera även när läktarna är tomma."

"Det går inte att säga någonting annat än att en fullsatt arena hade betytt mycket för oss. När vi tänker tillbaka på de många speciella kvällarna vi haft här så hade jag beskrivit dem med ordet 'tillsammans'. Det skulle jag göra eftersom de kvällarna handlade om den kollektiva kraften i den här klubben. Supportrar och spelare som samlades för att producera minnen för livet."

"Ikväll finns inte möjligheten att uppleva det tillsammans, när det gäller avståndet. Det stämmer att vi inte kommer att höra ljudet eller se de fantastiska färgerna som vi brukar göra under Europakvällar, men jag tror fortfarande att detta kan bli en kollektiv upplevelse, om vi har rätt inställning."

"Mitt jobb - och spelarnas - är att frambringa den energin som ni besitter trots det avstånd vi tvingas ha till varandra. Vi vet att den fortfarande finns där, därför kan vi fortfarande använda den. Det är en större utmaning, självklart, men när har vi någonsin gjort någonting den lätta vägen?"

"Jag tror inte på att utlova resultat, men jag kan säga med säkerhet att vi kommer kliva ut där ikväll och kämpa för alla våra supportrar som om de var med oss på Main Stand, Anfield Road, Sir Kenny Dalglish eller the Kop. Det är vår uppgift."

"Om det räcker för att gå vidare eller inte, det får vi se. Men vi ska ge allt vi har. Vi ska försöka att vara perfekta."

Bannerbild