Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

lördag 18 sep 16:00

– Att behålla lugnet är nyckeln

Bild till nyheten

Rafa Benitez lyfter fram ett antal faktorer som blir viktiga för Liverpool om de ska lyckas ta sig vidare till semifinal i Champions League.

På onsdag väntar en högdramatisk match på Anfield där Liverpool välkomnar Real Madrid för returen i Champions League-kvartsfinalen.

Real Madrid stod för en övertygande prestation i det första mötet och tar därför med sig en ledning med 3-1 in i returen. 

Tidigare Liverpooltränaren, som även var en kort period i Madrid-laget, Rafa Benitez, menar att matchen är öppen för Liverpool om de lyckas få in första målet.

– Med tanke på förutsättningarna så är de tillbaka i fighten så fort de gör mål, även om det dröjer en timme. Gör de mål så är de med igen, säger Benitez till Mirror.

– För mig är nyckeln att inte bli för nervösa, det gäller att hantera nervositeten, att inte stressa - de måste behålla lugnet och koncentrationen.

– Med de kvalitetsspelarna så kommer ett mål att komma. Men Liverpool måste hålla nollan, de måste vara mer aggressiva på Anfield och spela med med intensitet under 90 minuter jämfört med första matchen i Madrid.

– Tyvärr kan de inte förlita sig på att publiken ska ge dem ett lyft. Från de erfarenheter jag har så skulle jag säga att Anfieldpubliken varit en starkt bidragande faktor för de Europakvällarna. Det går inte att förneka. Det har varit en av anledningarna till framångarna, helt klart. 

– Nu måste det drivet komma från spelarna själva.

Benitez tror att Liverpool kan störa Real Madrid om de lyckas pressa effektivt i avgörande delar av planen.

– Real Madrid är ett välbalanserat lag. Casemiro gör det riktigt bra för dem. Han gör det möjligt för Toni Kroos och Luka Modric att röra sig fritt. För att vinna matcher måste man ha den balansen. Han gör det också möjligt för ytterbackarna att flytta framåt. 

– Nacho är en väldigt duktig lagspelare. Jag har inga tvivel om hans kvaliteter i avsaknaden av Sergio Ramos och Raphael Varane, men jag trycker inte att Liverpool satte honom under någon vidare press.

– Liverpools ytterbackar och Mohamed Salah och Sadio Mané har det i sig att skapa problem i returen om de kan hitta rätt intensitet i sitt spel.

Bannerbild