Quantcast

Nästa match (Premier League)

Leeds klubbmärke Leeds (B)

måndag 19 apr 21:00

Ajax-talang Wijnaldums ersättare?

Bild till nyheten

Ryan Gravenberch är den senaste i raden av spelare som ryktas som potentiella ersättare till Gini Wijnaldum om han lämnar i sommar.

Gini Wijnaldum har bara några få månader kvar på sitt kontrakt med Liverpool och ännu har parterna inte lyckats komma överens om en förlängning. FC Barcelona har länge varit intresserade av spelaren och sett till spekulationer i media tyder mycket på att det blir just Barcelona som blir Wijnaldums nästa klubbadress.

I och med den osäkra kontraktssituationen för Wijnaldum kopplas många centrala mittfältare till Liverpool som potentiella ersättare. Det senaste namnet att dyka upp i ryktesflödet är Ryan Gravenberch.

Gravenberch är en 18 år gammal nederländsk spelare som i dagsläget tillhör Ajax. 

Trots sin unga ålder har Gravenberch hunnit göra 50 seniorframträdanden och smällt in åtta mål varav hälften av dessa mål kommit denna säsong. Han fick även speltid för det nederländska landslaget under förra landslagsuppehållet.

Ska man tro Brian Tevreden, som tränat mittfältaren i Ajax ungdomslag, så går mittfältaren en ljus framtid till mötes.

– När det gäller fysiken så ser jag likheter med Frank (Rijkaard) eftersom han är så lång och väldigt stark, har Tevreden sagt till Goal.

– Men tekniskt skulle jag säga att han är en bättre version av Paul Pogbas bästa dagar i Juventus, då tänker jag på det tekniska och hur mycket plats han tar på planen.

– Han är väldigt dominant, precis som Pogba var, det är vad jag ser i Ryan.

Källa: Liverpool Echo

Bannerbild