Minamino förvånades av utlånet

Bild till nyheten Minamino förvånades av utlånet
Takumi Minamino lånades på transferfönstrets sista dag ut till Southampton, något som han själv inte alls var förberedd på.

När januaris transferfönster gick mot sitt slut kom uppgifter om att Southampton ville låna Takumi Minamino och någon timme senare var låneaffären genomförd.

Minamino menar att det hela kom som en överraskning.

– Det var efter en träning på transferfönstrets sista dag, vid klockan 17:00, tror jag. Det var några herrar som ringde mig och därefter gick allt väldigt snabbt, säger japanen till Southamptons officiella hemsida.

– Jag förväntade mig inte alls det, så jag var nog den som blev mest förvånad av alla när jag fick samtalet. Men det var en bra känsla. För mig var det en möjlighet och jag fick en positiv känsla. Jag ville ta vara på chansen och därför valde jag att komma hit.

Minamino hörde sig för om hur Southampton är som klubb med landsmannen Maya Yoshida som tidigare representerat klubben.

– Innan övergången slutfördes vid midnatt så hade jag ett halvtimmes långt samtal med Maya. Jag frågade honom om laget, managern och spelarna. Han berättade allt och pekade på en hel del positiva saker med laget. Jag fick ut mycket av att prata med Maya.

Att få starta mer regelbundet var en av anledningarna till att Minamino valde att ta chansen att lämna Liverpool på lån.

– För en fotbollsspelare är det det allra viktigaste, att spela mer för att få sitt självförtroende tillbaka. Jag vill spelare mer, ju mer jag hjälper laget och bidrar till segrar desto bättre blir mitt självförtroende.

– Att spela i Premier League har varit en dröm sedan jag var barn. Jag njuter verkligen av att få chansen att spela i Premier League.

– Jag har bara ett fåtal månader kvar att hjälpa laget men jag vill jobba så hårt jag kan och använda mina kvaliteter för att se till att det går bra för laget.  Jag vill bidra genom att göra så många mål och assist som möjligt. Jag är en offensiv spelare så det är mitt ansvar att göra mål och assist, det är mot huvudsakliga fokus.

Minamino har gjort sex matcher för Southampton så här långt. 


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer