Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

måndag 15 aug 21:00

Kroos förklarar Reals matchplan

Bild till nyheten

Toni Kroos berättar om Real Madrids matchplan mot Liverpool som han anser fungerade så pass bra att 3-1-segern mycket väl kunde varit större.

Toni Kroos var ett konstant hot för Liverpool på Estadio Alfredo Di Stefano med sitt exemplariska passningsspel.

Tysken styrde spelet och levererade en fin assist till Real Madrids första mål där Vinicius Junior löpte sig loss bakom Liverpools backlinje.

– Det var mycket som stämde för oss i den första halvleken, säger Kroos enligt Liverpool Echo.

– Vi kom ut och var väldigt motiverade och koncentrerade på att följa vår matchplan som visade sig fungera mycket bra.

– Vi försökte att anfalla tidigt eftersom vi visste att de hade behövt byta en del spelare med tanke på skador i backlinjen. Vi tänkte att det vi skulle ha goda chanser att vinna bollen väldigt tidigt. Med bollen var självklart vår idé att behålla den, spela runt och sedan gå framåt.

– Allt gick väldigt bra, när vi förlorade bollen tog vi tillbaka den snabbt. Det var en av nycklarna för vår fina första halvlek. 

– Det är normalt att man försöker lista ut några specifika delar där man kan anfalla mot sin motståndare. Det är inte bara för att de hade några nya försvarare, vi ville inte heller låta dem spela upp bollen till sina anfallare eftersom alla vet hur duktiga de spelarna är. Vi pressade försvarsspelarna så att de inte kunde få fram bollen dit de har sina största kvaliteter. 

– Det råder inga tvivel om att vi förtjänade segern. Andra halvleken såg lite annorlunda ut med lite mer bollinnehav för Liverpool, men vi hade fortfarande de bästa chanserna. Resultatet är godkänt, men det var möjligt för oss att göra både fyra och fem mål. 

– Men det är alltid två möten. Allt kan hända, det vet vi. Vi måste försvara oss där samtidigt som vi ska försöka att ta oss igenom i anfallet. 

Precis som i Madrid kommer matchen på Anfield att spelas inför tomma läktare.

– Vi blir mer och mer vana vid det, konstaterar Kroos.

– Det har gått mer än ett år nu där vi spelat utan supportrar och jag har alltid sagt att det lag som anpassar sig bäst kommer att vinna. 

– För Liverpool är det annorlunda att spela utan supportrar, men så är fallet även för oss. Vi spelar inte ens på vår egna arena! Vi har lyckats anpassa oss bra och ska försöka göra det i Liverpool nästa vecka.

Bannerbild