Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

lördag 18 sep 16:00

"Största misstaget gjordes av Klopp"

Bild till nyheten

Läs vad brittisk media skriver efter Liverpools förlust mot Real Madrid som innebär att det nu krävs något alldeles extra i returen för att "The Reds" ska kunna ta sig vidare.

David Maddock, Mirror:

"Ännu ett Anfieldmirakel krävs om Liverpools säsong inte ska sluta i oreda och ilska."

"Men glöm Barcelona och kraften hos The Kop, denna gång kommer miraklet behöva vara en hållen nolla för ett försvar som såg ut att vara ute på allt för djupt vatten mot Real Madrid som var hänsynslösa."

"Det var en tung kväll för Jürgen Klopps lag i den spanska huvudstaden efter en uppgång under de senaste veckorna som ingjöt hopp om en Champions League-framgång i slutet av en skadepräglad säsong."

"Två mål från Vinicius Junior och ett tredje från Marco Asensio innebär att den engelska klubben har ett berg att bestiga i den här kvartsfinalen och det uppstår frågor kring deras skadade självförtroende och naiva taktik med sådan defensiv svaghet."

"Ett mål tidigt i den andra halvleken från Mo Salah ger åtminstone Liverpool hopp för returen nästa vecka, men sanningen är att deras försvar inte är någon match för det erfarna och kunniga Real."

James Pearce, The Athletic:

"Liverpool styrde över sitt egna förfall i den spanska huvudstaden under tisdagskvällen. De betalade ett högt pris för en oroväckande stor mängd av misstag. Det största misstaget av dem alla kom från managern själv."

"'Jag kunde inte undvika honom längre med tanke på prestationerna på träning,' sa Jürgen Klopp inför avspark när han förklarade varför Naby Keita hade fått chansen att starta på mittfältet tillsammans med Fabinho och Gini Wijnaldum. 'Han har varit i en väldigt bra period i några veckor nu och detta är resultatet av det. Naby bidrar med speciella saker. Real Madrid spelar med en typ av man-man-markering i försvaret så vi behöver dribblers, grabbar som gillar situationer där de kan vända upp och göra nästa situation till en stor fördel. Det är Nabys uppgift ikväll, utöver att försvara, skjuta, kämpa, löpa och allt sådant.'"

"Det var verkligen ett beslut som visade på Klopps tro på spelaren med tanke på att Keita inte hade startat sedan ligaförlusten hemma mot Fulham en månad tidigare och att formen varit upp och ned under hela säsongen. Det var också ett betydande beslut att sätta Thiago på bänken med tanke på att spanjoren var bra i båda mötena med RB Leipzig i åttondelen."

"Beslutet slog tillbaka på Klopp själv. Förtroendet var malplacerat och när Klopp agerade hade en svag insats i den första halvleken lett till ett 2-0-underläge för Liverpool."

"För Keita, vars enda tidigare start i Europa denna säsong kom i den betydelselösa matchen mot Midtjylland, blev det en pinsam kväll då han byttes ut redan innan pausvilan. Managern kände att han behövde agera tre minuter innan paus på grund av risken att mer skada kunde inträffa."

Miguel Delaney, Independent:

"Liverpool har en enormt tuff uppgift framför sig i returmatchen efter att ha lämnat allt för stora ytor till ett Real Madrid som utnyttjade varje meter till fullo, de kunde ha vunnit med mycket mer."

"Snacket om Madrids nedgång hade gått till överdrift. Kvaliteten som Toni Kroos besitter hade underskattats. Mittfältaren var central i allt i Madrids överlägsna insats."

"Det kan ibland kännas lite som en slags tomt mytologiserande att prata om en klubbs historia i en turnering och hur den hjälper laget att prestera här och nu, men den här 3-1-segern visade verkligen att så kan vara fallet ibland. Den visade hur turneringen kan ta fram det bästa ur lag, på ett sätt som många nog hade trott skulle ske för Liverpool."

Sid Lowe, The Guardian:

"Jürgen Klopp insisterade på att det inte fanns någon ilska kvar från 2018 men från tisdagskvällen finns nog en hel del ilska. En del har förändrats sedan dessa båda lag mötes i Champions League-finalen men resultatet var detsamma. Två mål från Vinicius Junior och ett från Marco Asensio ledde Real Madrid till ytterligare en 3-1-seger."

"Skillnaden denna gång är att Liverpool får en andra chans och det är det hoppet de måste hålla fast vid efter en återträff där de varken fick någon revansch eller upprättelse."

"Anfield är dock inte sig likt utan supportrar, med tanke på det blir hoppet svagare."

"Liverpool besegrades av ett lag som nog är besvikna över att de inte vann med mer. Klopp reflekterar nog en del över det faktum att sitt lag själva var en stor bidragande faktor i förfallet, Madrid hittade in i offensiva ytor lättare än vad de nog hade väntat och ett misstag från Trent Alexander-Arnold bjöd på det andra av tre mål."

"Försvararen Nacho Fernandez, som var fantastisk i matchen, varnade inför att det är något särskilt med Real Madrid i den här turneringen, vilket visade sig stämma. Det var inte bara resultatet, det var känslan av att Zinedine Zidanes lag alltid var utom räckhåll för Liverpool, även när Mohamed Salah gjorde målet som gav dem en tillfällig boost eller under de sista minuterna där de jagade ett mål som hade förändrat situationen rejält inför returen."

Bannerbild