Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Hertha Berlin klubbmärke Hertha Berlin (B)

torsdag 29 jul 20:20

– Var inte tillräckligt koncentrerade

Bild till nyheten

​Liverpool kom inte alls upp i nivå i Madrid och förlorade rättvist med tre mål mot ett. Gini Wijnaldum nämner det slarviga passningsspelet som en orsak till nederlaget.

Liverpools första halvlek mot Real Madrid var undermålig och i paus stod det 2-0 till hemmalaget. 

– Det var svårt, vi mötte ett bra lag. Sättet som vi spelade på i första halvlek var inte bra nog, vi tappade bollen för snabbt med simpla passningar. Det var det som gjorde att vi inte kunde få igång vårt spel, sa Gini Wijnaldum till BT Sport efter slutsignalen.

– I helgen spelade vi bra fotboll, pressade bra och när vi hade bollen så spelade vi bra fotboll, men det gjorde vi inte i första halvlek här.

– Vi tappade bollen för enkelt och i två situationer där vi inte var tillräckligt koncentrerade så gjorde de mål.

Real Madrids 2-0-mål kom efter en misslyckad hemåtnick från Trent Alexander-Arnold.

– Jag vill inte kalla det en present, han behövde fatta ett beslut. Det var typiskt för halvleken, vi var inte tillräckligt koncentrerade. Det var en lång boll och vi hade behövt vara bättre placerade, det var anledningen till det som hände.

– Det vi sa inför den andra halvleken var att vi skulle spela vår fotboll, inte tappa bollen för enkelt och vara mer koncentrerade. De hotade med de längre bollarna, även i den andra halvleken. Vi gjorde mål, men tyvärr så gjorde de ytterligare ett.

Bortamålet gör åtminstone att chansen finns för Liverpool att vända detta i returen.

– Ja, det inger självförtroende. Vi hade hoppats på ett bättre resultat, men vi måste fokusera på det som var bra och det var att vi fick med oss ett bortamål.

Bannerbild