Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Dossena om drömveckan

Bild till nyheten

Andrea Dossenas tid i Liverpool blev inte lång, men han satte ett stort avtryck då han under en period på fem dagar slog till med mål mot Real Madrid på Anfield och mot Manchester United på Old Trafford.

Sommaren 2008 kom Andrea Dossena till Liverpool i en övergång från Udinese värd £7M. Efter ett tufft första halvår i klubben blev han inom loppet av fem dagar betydligt mer uppskattad av supportrarna. Först bidrog ytterbacken med ett mål i 4-0-krossen mot Real Madrid i Champions League-åttondelen hemma på Anfield och därefter gjorde han mål i överkörningen av Manchester United på Old Trafford som slutade 4-1 till The Reds.

I en intervju med The Guardian får Dossena frågan om vilket av målen han njöt av allra mest.

– Jag tycker nog att det är bättre att göra mål hemma inför sina supportrar, inleder italienaren.

– Självklart är det fantastiskt att se motståndarsupportrar gå hem i tystnad också, särskilt med tanke på att det var mot Man United, alla känner till den rivaliteten.

– Men när man gör mål så vill man bara vråla av glädje och se supportrarna studsa på läktaren. Inte många kan säga att de har gjort mål på Anfield i en Champions League-match mot Real Madrid.

Målet mot Real (3:00 in i klippet):

Målet mot Man U (8:37):

Trots målen så tog Liverpoolkarriären aldrig riktigt fart för Dossena som totalt var på Merseyside i ett och ett halvt år. Han minns tillbaka på tiden som positiv.

– Jag har aldrig upplevt ett ställe med bättre stämning än Anfield, säger han.

– Jag minns när jag började värma upp mot Real, det kändes annorlunda eftersom att jag aldrig hade upplevt något liknande när det gäller atmosfär. Det närmsta var nog mot Man United hemma den hösten. Det finns en känsla i luften av att supportrarna pushar dig framåt med sitt stöd.

– När jag tittar på matchen mot Real igen känns det väldigt speciellt. Jag kan fortfarande se The Kop framför mig och jag tänker "jag kan klara detta". Det är väldigt svårt att förklara vad man känner i en sådan situation.

Dossena är fortfarande väldigt intresserad av hur det går för Liverpool.

– När det är match så stänger jag av min telefon så att ingen kan störa mig, jag har min rutin. Jag vill studera eftersom att jag älskar Klopp, jag vill lära mig av honom. Jag vill lära mig hur han styr sitt lag offensivt, hur han hanterar defensiven och jag gillar verkligen presspelet. Jag försöker att sno åt mig några hemligheter, så jag måste vara koncentrerad i 90 minuter.

Italienaren är idag manager för Serie D-laget Crema som slåss om uppflyttning. När han får en fråga om han en dag skulle önska att vara manager för Liverpool blir betänketiden kort.

– Ooh, det är min dröm! Jag ska göra allt för att försöka få den att bli verklighet.

Bannerbild