Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

​Ödegaard ställs mot favoritklubben

Bild till nyheten

Martin Ödegaard har imponerat under sin lånesejour i Arsenal och får ikväll chansen att fortsätta glänsa när Liverpool står för motståndet - men hade han fått välja fritt hade han nog, av hans tidigare uttalanden att döma, stått på andra planhalvan på Emirates stadium.

Ödegaard ställs mot favoritklubben

Martin Ödegaard har imponerat under sin lånesejour i Arsenal och får ikväll chansen att fortsätta glänsa när Liverpool står för motståndet - men hade han fått välja fritt hade han nog, av hans tidigare uttalanden att döma, stått på andra planhalvan på Emirates stadium.

Martin Ödegaard har varit ett av fotbollsvärldens största framtidsnamn sedan många år tillbaka då han redan som 15-åring drog storklubbarnas blickar till sig med fantastiska prestationer hemma i Norge och Strömsgodset.

Liverpool var en av klubbarna som erbjöd norrmanen provträning.

– Jag tror att hela världen vet att Martin är en talang, men han är inte en Liverpoolspelare så jag behöver inte prata om honom, sa dåvarande manager Brendan Rodgers efter att provträningen var över.

Ödegaard har öppet pratat om Liverpool som sin favoritklubb.

– Liverpool har alltid varit drömklubben. Men jag vill inte låta det påverka mitt beslut när jag väljer ny klubb. Det handlar om att hitta rätt lag för mig och min utveckling. Det är inte nödvändigtvis Liverpool, sa han till Bild 2014.

Det blev tillslut Real Madrid som vann kampen om supertalangens underskrift, något som enligt fotbollsexperten och journalisten Jan Åge Fjörtoft förklaras på följande vis:

– Jag hade Martin och hans pappa hemma hos mig. Liverpool var favoritlaget i familjen. I min värld är det ganska enkelt - han hade inte slagit sig in i något A-lag vid den tidpunkten, men han behövde gå någonstans där han kunde spela mycket. Real Madrid hade ett andralag som tränades av en viss Zinedine Zidane. Liverpool, Arsenal eller Bayern hade inte andralag som var tillräckligt starka.

Tiden i Madridklubben har inte varit perfekt för Ödegaard som inte lyckats ta en regelbunden plats i laget. Istället har han spenderat flera säsonger ute på lån i klubbar som Heerenveen, Vitesse och Real Sociedad. Efter att ha fått en chans att visa upp sig i Real Madrid i höstas blev det i januari ett nytt lån, denna gång till Arsenal.

I London har mittfältaren imponerat och därmed återigen blivit rubrikernas man. Därför är det ingen högoddsare att han startar kvällens påskfight på Emirates Stadium där han alltså får chansen att spela mot sin drömklubb. Kanske blir det också en möjlighet för Ödegaard att visa vad han kan inför en eventuell övergång till Anfieldklubben i sommar? Rykten från en del, kanske inte de mest trovärdiga håll ännu, gör ju faktiskt gällande att Liverpool har ögonen på norrmannen som av Real Madrid sägs värderas till £50M.

Källa: Liverpool.no

Bannerbild