Quantcast

Nästa match (Premier League)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

lördag 14 aug 16:00

Sextett till salu

Bild till nyheten

Ibrahima Konate från RB Leipzig ser ut att bli sommarens första signering.
Men klubben jobbar också på att casha in på minst sex spelare.

Liverpool påstås redan ha bestämt sig för att utlånade Marko Grujic inte har någon framtid på Anfield. Låneuppehållet i Porto har varit en mardröm för serben. 

Herha Berlin lär stå först i kön för att köpa loss mittfältaren som värderas till runt £20M.

Klubben kommer också att vara öppen för anbud på Xherdan Shaqiri, Divock Origi, Harry Wilson, Sheyi Ojo och Ben Woodburn, enligt välinformerade James Pearce i The Athletic.

Rent teoretiskt kan Liverpool alltså casha in på sextetten, även om det kan bli knepigt att hitta köpare i dessa coronatider.

Lägre prislappar kan komma att krävas för Shaqiri, Origi och Grujic, eftersom de redan har varit ute på marknaden utan att locka tillräckligt intresse.

Detsamma kan sägas om Ben Woodburn, som hade ett jobbigt låneuppehåll i Blackpool och återvände till U23-laget i januari.

Wilson – och i synnerhet Ojo – kan vara lättare att annonsera ut med tanke på deras framgångar i Cardiff och "Bluebirds" uppges redan vara beredd på att köpa loss Ojo direkt efter säsongen.

Den 23-årige yttern har gjort succé i Championship och blomstrat under nye managern Mick McCarthy. Han står noterad för fem mål och sju assist på 37 matcher så här långt.

Allt talar även för att utlånade Loris Karius (Union Berlin), Kamil Grabara (AGF Århus), Liam Millar (Charlton) och Taiwo Awoniyi (Union Berlin) kommer att hamna på transferlistan.

Jürgen Klopp kan nog även bli frestad av att sälja Alex Oxlade-Chamberlain om rätt bud dyker upp, samtidigt som framtiden för Ben Davies och Kostas Tsimikas inte heller ser särskilt ljus ut, även om man knappast kan påstå att duon har fått chansen att visa upp sina färdigheter i Liverpooltröjan.

Klart är att Adrián, som numera är rankad som tredjekeeper, inte kommer att få förlängt kontrakt och även reservlagsspelaren Yasser Larouci lämnar gratis när avtalet löper ut den 30 juni.

Bannerbild