Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Nära slutföra Konate-värvning

Bild till nyheten

Liverpool sägs vara i slutförhandlingar med RB Leipzig-mittbacken Ibrahima Konate om en övergång till sommaren.

Det är David Ornstein i The Athletic som rapporterar att Liverpool är i långt gångna samtal med Ibrahima Konate om en övergång.

Förhandlingarna ska vara i slutskedet och om ingenting oväntat händer kommer Konate att kunna ansluta till Liverpool så tidigt som bara möjligt efter att den pågående säsongen avslutats. 

Ornstein skriver att det fortfarande är en del jobb kvar att göra och att Konate har andra intressenter men att indikationerna från Tyskland är att Liverpool har gjort stora framsteg i jakten på spelaren. 

21-åringen har en utköpsklausul på 40 miljoner euro (£34M) och då RB Leipzig inte är pressade att sälja är det förväntat att hela den summan kommer att krävas för att få loss fransmannen. RB Leipzig ska vara medvetna om Liverpools intresse, men om Anfieldklubben väljer att aktivera klausulen kommer inga förhandlingar mellan de båda klubbarna att behöva äga rum.

Konate kom till Leipzig 2017 och trots att skador inneburit att han gjort färre än 100 framträdanden för klubben så är han en av de mest lovande talangerna på mittbackspositionen och har dragit flertalet storklubbars blickar till sig. 

Med erfarenhet både från Bundesliga och Champions League är det väntat att mittbacken kan utmana om en startplats tidigt men det finns också en stor möjlighet för utveckling med tanke på att han endast är 21 år gammal. 

Bannerbild