Quantcast

Nästa match (Premier League)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

lördag 14 aug 16:00

Supportrar på plats för finallagen

Bild till nyheten

UEFA planerar för att supportrar från båda finallagen i Champions League ska kunna närvara på Ataturk Stadium när turneringen avgörs 29 maj.

Daily Mail skriver att UEFA meddelat de åtta kvartsfinallagen i Champions League att det bör vara möjligt att ta in minst 9000 supportrar på Ataturk Stadium i Istanbul i samband med finalen. Bägge finalisterna kommer att få ha supportrar på plats då samtliga tillgängliga biljetter delas mellan lagen. 

Ett slutgiltigt besked i frågan gällande kapacitet och möjligheten för supportrar från andra länder att närvara på finalen  kommer att fattas av den turkiska regeringen, men UEFA har stora förhoppningar om att de kommer att få igenom sina planer.

Finalarenan har en kapacitet på 75 415 och UEFA ska inte ha gett upp hoppet om att få fylla den till någonstans mellan 30-50 procent. För att arbeta på ett så säkert sätt som möjligt gällande risk för spridning av coronaviruset har UEFA tagit fram ett biljettsystem där supportrarna kan få sina biljetter på mobilen. Förhoppningen är att det ska minska risken för smittspridning samtidigt som svartabörshandeln av biljetterna väntas minska då det inte går att föra över dessa biljetter mellan varandras mobiler.

Bannerbild