Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Redan tjänat stora pengar på CL-spel

Bild till nyheten

Liverpools Champions League-spel denna säsong har redan inbringat enormt mycket pengar.

Liverpool står inför en tuff vår i ligaspelet för att nå en topp fyra-placering och därmed säkra en Champions League-plats till nästa säsong. 

Ett annat att säkra en plats i turneringen är genom att ta hem titeln denna säsong och det hoppet lever fortfarande för Liverpool som avancerat till kvartsfinal där Real Madrid väntar i början av april. 

När man tittar närmare på de stora ekonomiska fördelarna med deltagande i Europas finaste klubblagsturnering får man snabbt en uppfattning om varför det är så åtråvärt att få delta.

Ekonomibloggaren Swiss Ramble har presenterat siffror på hur mycket de engelska klubbarna tjänat på sitt deltagande i Champions League så här långt denna säsong. 

Som bilden visar har Liverpool dragit in £79M redan nu, en summa som kan växa sig betydligt större om de tar sig länge i turneringen. I rena prispengar innebär en semifinalplats 12 miljoner euro och i finalen får vinnaren 19 miljoner euro medan förlorande lag får 15 miljoner euro.

Anledningen till att Manchester City har tjänat mer pengar än Liverpool så här långt är att de vunnit fler matcher. Varje seger i gruppspelet är värd 2,7 miljoner euro medan ett kryss är värt 900 000 euro. 

Källa: Liverpool.no

Bannerbild