Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

måndag 15 aug 21:00

Klopp: Det blir väldigt spännande

Bild till nyheten

Jürgen Klopp delar med sig av sina tankar kring Champions League-lottningen och det faktum att det blir Real Madrid som blir Liverpools motståndare i kvartsfinalen.

Liverpool ställs mot Real Madrid i Champions League-kvarten i april. Det blir första gången de båda lagen möts efter finalen 2018.

– Det blir väldigt spännande, konstaterar Jürgen Klopp i en intervju med Liverpoolfc.com.

– Det en självklart en tuff lottning, men jag är ändå nöjd med tanke på att man tittar på alla de andra lagen och tänker "åh herregud" eftersom alla är så starka. Jag ser verkligen fram emot de här matcherna.

– Det är lite drygt två år sedan vi mötte dem i vad som var en tung kväll för oss, men att vi nu får chansen att möta dem igen känns bra.

– Jag vet att det är i en annan runda och vi vet inte riktigt var vi kommer att spela och sådana saker, men det är helt okej. Om det skulle bli spel i Budapest så gör det ingenting. Vi är tillfreds med det. Förhoppningsvis spelas hemmamatchen på Anfield, det vore fantastiskt.

– Jag har inget dåligt att säga, det känns bara bra.

Klopp mötte Real Madrid sex gånger under sin tid som manager för Borussia Dortmund.

– När jag var i Dortmund så kändes det som att vi alltid fick dem i gruppen och i slutspelet. Det var dem eller Arsenal, vi mötte alltid något av de två lagen.

– Med Liverpool har vi endast mötts en gång tidigare. Men det är alltid tufft. Jag tror att det blir första gången som jag möter dem när Cristiano (Ronaldo) inte är där. Troligtvis första gången när (Gareth) Bale inte är där. Men spelare som Ramos, Varane, Kroos, Modric, Casemiro, Carvajal, Benzema, de är alla kvar.

– De har utöver dessa spelare ett gäng yngre talanger som visat sig vara riktigt duktiga. Som sagt, jag ser verkligen fram emot det här. 

Liverpool undslapp engelskt motstånd då Manchester City lottades mot Borussia Dortmund medan Chelsea kommer att möta FC Porto.

– Jag tror att alla tänker likadant här: Bayern vill inte möta Dortmund, till exempel, eftersom de är från samma land och för oss gällde det City och Chelsea. Om man kan undvika dem så länge som möjligt så är det bra, men i slutändan vet man att man alltid ställs mot tufft motstånd.

Bannerbild