Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

lördag 18 sep 16:00

– Klart vi vill vinna Champions League

Bild till nyheten

Jürgen Klopp menar att lagets prestationer så här långt denna säsong inte fått det att se ut som att de kommer vinna Champions League, men han slår fast att de är med i turneringen för att vinna den.

Liverpool besegrade RB Leipzig med 2-0 under onsdagen och tog sig därmed vidare till kvartsfinal i Champions League efter 4-0 totalt i dubbelmötet.

Efter en rejält tuff period i ligaspelet ser nu Champions League ut att vara Liverpools enda hopp om en spännande vår. Jürgen Klopp fick efter gårdagens seger en fråga om lagets huvudsakliga mål nu är att vinna turneringen.

– Klart vi vill vinna, men den enda anledningen man är med i den här turneringen är just att vinna. Jag är inte dum, vi vet att säsongen så här långt inte sett ut som en säsong där vi vinner Champions League i slutändan, men det innebär inte att vi vill gå så långt som möjligt och se vad som är möjligt för oss, sa tysken enligt Liverpoolfc.com.

– Nu måste vi invänta lottningen, det kommer att bli extremt tuffa matcher oavsett vilka vi ska möta. Men vi tänker inte så långt fram, vi behöver inte göra det. Nu tänker vi på Wolves och sedan vet jag inte exakt när lottningen är. Vi måste vänta lite, men det är inga problem. När vi vet så kommer vi att förbereda oss för det och så får vi se hur långt vi kan gå.

Klopp fick även en fråga om hans lag är en extra farlig motståndare nu eftersom att de kan komma att fokusera på Champions League.

– Självklart kan vi vara det. Jag vill inte sitta här och skapa rubriker om våra insatser i Champions League eller så. I Champions League har vi haft ett momentum under säsongen som vi inte lyckats skapa i Premier League. Men vi har fortfarande tillräckligt med matcher kvar för att hitta det, börja vinna fotbollsmatcher i Premier League också - det hade hjälpt oss i Champions League också, helt klart.

Champions League-lottningen sker fredagen 19 mars.

Bannerbild