Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Klopp: Ingenting är avgjort

Bild till nyheten

Jürgen Klopp understryker att det är mycket jobb kvar att göra för att Liverpool ska avancera till nästa runda i Champions League.

Liverpool är på plats i Ungern och ska ikväll spela returmötet med RB Leipzig på Puskas Arena. Även om matchen spelas på en annan arena än Anfield så räknas matchen som hemmamatch för "The Reds".

"Det känns så konstigt att skriva den här texten inför en hemmamatch som inte ska spelas på Anfield," skriver Jürgen Klopp i matchprogrammet enligt Liverpoolfc.com.

"Det är inget klagomål. Situationen är som den är. Det är inte UEFA:s eller Leipzigs fel - och verkligen inte vårt. Det är situationen som världen befinner sig i just nu."

"Ibland måste man kompromissa om man önskar fortsätta att spela vissa turneringar. Det finns ingen perfekt lösning. Det handlar om att hitta ett sätt att genomföra det på."

"Leipzig fick inte sin hemmafördel i första matchen. Denna gång gäller det för oss. Därmed har vi den underliga situationen där ett dubbelmöte spelas på samma arena."

"Jag måste bara uttrycka min tacksamhet för folket i Budapest och på Puskas Arena för att de tar emot oss återigen. Det kanske låter som att jag säger så bara för att vi fick med oss ett bra resultat i första matchen, men ärligt talat så var det hela välorganiserat och välkomnande och faciliteterna fantastiska."

"Fantastisk stad, otroliga möjligheter för träning, underbart boende och viktigast av allt - en världsklassarena och fotbollsplan. Denna arena skulle mycket väl kunna vara spelplats för en final i Champions League eller Europa League i framtiden."

"Vi kommer hit med vetskapen om att det bara är halvtid ännu. Ingenting är avgjort."

"Som klubb och lag vet vi bättre än många att en ledning i Champions League endast är så bra som man själv gör det till. Om läget hade varit omvänt vet jag att jag själv skulle anse att våra chanser var väldigt bra. Det kommer säkerligen vara så för våra motståndare."

"Vi har en ledning, som vi förtjänat, det är allt."

"Julian Nagelsmann är en av de mest spännande, innovativa och äventyrliga tränarna i världen. Han har med all rätt många som beundrar honom. Jag är i toppen av den listan. Han är en person som kommer att se kvällens situation som en möjlighet."

"De lyckades mot Manchester United under liknande omständigheter, visst, det var i gruppspelet, men sättet som de tog sig han matchen mot United för att säkra avancemang, efter att ha besegrats i Manchester, säger mycket."

"Det är en varning, men vi behöver egentligen inget sådant. Vi är tillräckligt ödmjuka och smarta för att inse vilka kvaliteter de besitter. Vi respekterar dem."

"Det säger jag självklart med en fotnot om att vi i första hand fokuserar på oss själva. Detta är en turnering där vi gjort oss förtjänta av vår status. Inte genom vad denna klubb har uppnått - jag tänker på vad majoriteten av vad den här spelartruppen har uppnått."

"Jag är den största av förespråkare för att fokusera på vad som väntar snarare än vad som varit. Men vi bör inte glömma vilka fantastiska upplevelser vi som lag haft i den här turneringen. Vi kan använda de erfarenheterna som bränsle i tanken."

"Jag tror inte att siffran 6 som står på våra tröjor hjälper, men jag tror att det kan hjälpa om vi kommer ihåg vad som försatte oss i positionen som gör det möjligt. Ödmjukhet har alltid varit en vägledare i våra framgångar i europeiska turneringar. Vi har inte vid ett enda tillfälle agerat som vi vore något extra, som att turneringen var skyldiga oss någonting. Det vi har uppnått har vi förtjänat, genom beslutsamhet, kvalitet och sammanhållning."

"Vi kan fortfarande uppbringa dessa känslor. Vi ser varje Champions League-kväll som ett privilegium, som något att njuta av. Vi ser varje match som en utmaning att attackera."

Bannerbild