Salah kallad till landslagssamling

Bild till nyheten Salah kallad till landslagssamling
Mohamed Salah är den första Liverpoolspelare att kallas till samling för det kommande landslagsuppehållet i mars.

Snart väntar ett nytt landslagsuppehåll där spelare mitt i rådande pandemi ska flyga till olika delar av världen för att representera sina respektive landslag.

FIFA har sedan tidigare gett klubbarna tillstånd att hålla spelare hemma om de skulle behöva sitta i karantän i fem dagar eller mer vid hemkomst efter landslagsspel. Detta innebär troligtvis att Liverpoolspelare som Diogo Jota (Portugal) och Naby Keita (Guinea) hålls hemma på Merseyside denna gång då deras hemnationer är rödlistade i Storbritannien. Även brassetrion Fabinho, Alisson och Roberto Firmino hade kunnat hållits hemma, men deras landskamper har ställts in.

Men Mohamed Salah ser ut att kunna resa iväg för landslagsspel. Anfallsspelaren är uttagen i Egyptens trupp som ska ta sig an Kenya och Komorerna i kvalspel till de Afrikanska mästerskapen 2022. Ett kryss mot Kenya eller en seger mot Komorerna räcker för att säkra en plats i turneringen.

Om Egypten tar sig vidare till de Afrikanska mästerskapen kan Salah komma att missa en period av Liverpools säsong 2021/22 då turneringen spelas i januari-februari nästa år. Riskerar missa Liverpoolmatcher av denna anledning nästa säsong gör även Sadio Mané och Naby Keita om Senegal respektive Guinea kvalar in till turneringen.

Salah är den första Liverpoolspelaren som kallas till landslagsspel i mars men många fler väntas kallas inom en snar framtid. Det gäller spelare som to Andy Robertson, Trent Alexander-Arnold, Gini Wijnaldum, Thiago, Sadio Mané, Neco Williams, Xherdan Shaqiri, Curtis Jones, Rhys Williams och Kostas Tsimikas.

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer