Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Brassarnas landskamper flyttas

Bild till nyheten

Samtliga sydamerikanska VM-kvalmatcher i mars har ställts in.

Liverpool var beredda att utnyttja FIFA:s tillfälliga regler för att hålla sina brassar, Fabinho, Alisson och Roberto Firmino, hemma från det stundande landslagsuppehållet då de oroar sig över coronasituationen, något som Jürgen Klopp diskuterade på en presskonferens inför matchen mot Chelsea tidigare i veckan.

Nu står det klart att Liverpool inte kommer att behöva hålla kvar sina brassar på Merseyside då samtliga VM-kvalmatcher i Sydamerika, som var inplanerade i mars, kommer att flyttas fram, det skriver Liverpool Echo.

Flertalet Premier League-klubbar har påpekat att de inte kommer att släppa iväg några spelare till rödlistade länder, något som säkerligen är en av anledningarna till att VM-kvalmatcherna flyttas. 

För Liverpools del är det nu Diogo Jota som tillhör ett landslag vars land är rödlistat. Om han blir uttagen i truppen kommer klubben behöva fatta ett beslut om de låter honom åka eller inte, men med tanke på hur Klopp pratat i media tyder mycket på att anfallaren skulle få lov att stanna hemma.

Bannerbild