Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

– Jag vet att spelarna är lojala

Bild till nyheten

Jürgen Klopp tror inte att missat Champions League-spel nästa säsong skulle innebära att spelare önskar lämna klubben.

Liverpools säsong 2020/21 är klubbens tyngsta på flera år. När de skulle bygga vidare på och förstärka statusen som Englands bästa fotbollslag efter ligatiteln förra säsongen har det mesta gått snett. För tillfället befinner sig Jürgen Klopp och Co. på en sjundeplats i Premier League-tabellen. 

Det som skulle bli en ny titelstrid har för mästarna blivit en kamp, där de slår i underläge, om de så åtråvärda Champions League-platserna.

Klopp ser, trots den tunga perioden, sansat på situationen jämfört med tidigare gånger då klubben missat Champions League-spel, vilket påverkat både möjligheter till värvningar och medfört en önskan hos spelare att söka sig vidare till nya utmaningar.

– Den här klubben kommer inte regelbundet vara utanför Champions League. Det här året är svårt, det vet vi, men potentialen och kraften i klubben är något helt annat, säger tysken.

– Det lag som vi har här, truppen vi har, om inte alla är skadade, är något helt annat.

– Jag vet inte exakt hur laget såg ut för 10 år sedan eller så, men vi är redo för en fight i den här eran med det lag som vi har. Det här är en säsong där vi inte riktigt fått igång något momentum.

– Men det säger ingenting om framtiden, den här klubben befinner sig i en bra position. Det är tuffa tider, absolut, men jag skulle säga att klubben mår bättre än andra klubbar. 

– Jag har inte tänkt på vad som hände förr i tiden, men det jag kan säga är att ingen behöver oroa sig för klubbens framtid eftersom att den är i goda händer och här finns ett riktigt bra lag. Det är självklart en bra grund för framtiden. 

Klopp är inte rädd att spelare ska lämna om klubben inte kan erbjuda Champions League-spel.

– Jag vet att spelarna är lojala. Det är inte en situation där en spelare i truppen säger "nästa år spelar vi inte Champions League så jag måste lämna." Det kommer inte hända. Jag känner dem tillräckligt bra. Klubben är i en annan situation idag och det kommer inte vara några problem med nya spelare heller. 

– Jag har sagt det tidigare, om en spelare inte vill komma till oss för att vi inte spelar i Champions League, då vill jag ändå inte ha den spelaren. Om en spelare vill lämna av den anledningen, då vill jag heller inte ha den spelaren. Det är inget personligt, men så är det. Man måste hitta rätt trupp för den utmaning man står inför. Så är det, det är inget att oroa sig över.

– Ägarna vill att jag ska lösa den här situationen och jag vill lösa situationen tillsammans med spelarna. Det är planen.

Källa: Thisisanfield.com.

Bannerbild